LONGWA THE FARAO

Deze week is de beurt aan Longway The Farao om in de spotlight te schitteren als artiest van het weekend. Hij deelde in het verleden het podium met artiesten als Gangthelabel, Fresku, Hef en velen meer. Hij zorgt ervoor dat zijn emoties mooi overvloeien naar de luisteraar door rap te combineren met gezang. Dat toonde hij ook met zijn eerste EP ‘KAIZEN’. Recent bracht hij zijn tweede EP ‘PRIM3’ uit, waarbij je hoort dat hij verder geëvolueerd is. Wij spraken met Longway.

Hoe ben je begonnen met muziek te maken ? 

Muziek is altijd iets geweest dat in de familie zat. Maar wanneer ik ‘In Da Club’ hoorde van 50 cent, dan werd ik echt verliefd op hip-hop.

Waar zie jij jezelf binnen en x aantal jaar ? 

Ik hoop een succesvolle muziekcarrière uitgebouwd te hebben met een vaste voet in de mediawereld.

Wat hoop je te bereiken in je carrière ? 
Ik wil een vaste fanbase hebben dat echt een familie gaat zijn. Voor die familie wil ik zo veel mogelijk op grote podia kunnen staan!
Wat is je verhaal achter je artiesten naam ? 
Longwa is de achternaam van mijn mama, het is Swahili voor ‘gaan’. Ik heb er ‘The Farao’ bijgezet omdat ik erg geïnteresseerd ben in de Egyptische cultuur. Ik zeg eigenlijk met die naam dat ik een koning ben in mijn eigen wereld. ‘Longwa The Farao’ betekent letterlijk ‘The Farao that moves forward’, en dat is wie ik ben.
Hoe verloopt het proces in de studio ? 

Ik kom vaak de studio binnen met een concept in mijn hoofd, een idee voor het nummer, en daar verzin ik dan een passend verhaal bij. Mijn vaste producers Typara, Overflow en Pointblank zorgen ervoor dat het een mooi nummer wordt.

Welke track van jezelf vind jij de beste ? 

Burn The Page. Dat is een track van ‘PRIM3’.

Hoe ziet een dag in het leven van een artiest eruit ? 
Werken, werken en nog eens werken. Uiteraard is eer ruimte voor amusement, maar waar de meeste tijd in kruipt is studio tijd. En dat vind ik ook het leukste, want daar kom ik iets meer tot leven.