Lil Wayne’s legacy

Van 2005 tot en met 2011 was Lil Wayne de nummer één rapper in de Verenigde Staten, tegenwoordig staat het voor de MC uit New Orleans op een lager pitje wegens allerlei problemen met zijn platenlabel maar toch is de invloed van Lil Wayne erg aanwezig. Je ziet in de hedendaagse top nog steeds hints en sporen van Lil Wayne. Wie heeft zijn carrière te danken aan Weezy?

Drake

We beginnen met de leerjongen van Lil Wayne, niemand minder dan Drake. De Canadese rapper/zanger wordt beschouwd als de grootste rapper van de laatste jaren en stapt hiermee in de voetstappen van zijn mentor. Destijds ontdekte Wayne de jonge Drake en kreeg hij de kans om te tekenen bij Young Money, de rest is geschiedenis…

Young Thug

Bekend om zijn uniek stemgeluid en manier van flows (bijna identiek aan de vocals van Lil Wayne) is het niet ver zoeken om de vergelijking met Weezy te vinden. Thug werd in 2014 ontdekt door de toenmalige rechterhand van Lil Wayne, Birdman. Thug’s debuutalbum zou eigenlijk “Carter 6” heten dat een eerbetoon was aan Lil Wayne omdat die bekend staat voor de “Tha Carter” albums maar daar dacht Wayne anders over dus veranderde Thug later de titel naar “Barter 6”. De relatie tussen de twee is nadien verslechtert.

Gunna

Gunna is een opkomend talent die eerder deze zomer op de XXL: Freshman List cover stond. Die cover is een speciale editie van het Amerikaanse magazine XXL die opkomende talenten van dat jaar showcased. Gunna is getekend bij het label van de eerder genoemde Young Thug. Qua muziek is de stijl van Gunna vergelijkbaar met Lil Wayne omdat ze beide gebruik maken van dezelfde flows.

Jouw favoriete rapper

Lil Wayne is een leider van een generatie, hoe je het ook draait of keert de huidige garde heeft veel geleerd van deze levende legende. Destijds bracht Wayne een unieke stijl en cadence met zich mee die de dag van vandaag nog steeds toegepast wordt door nieuwe rappers.