LENAA I AM

ARTIEST VAN HET WEEKEND (week 46)

Helena Nsimba, gekend als de artiste Lenaa I Am.

Helena’s liefde voor muziek is begonnen sinds haar jongere jaren. Zij is opgegroeid in de gospel industrie en heeft daaruit haar zangtalenten ontwikkeld. Zij wilt haar platform gebruiken om de jongere generatie bij te staan en op een positieve manier te inspireren door haar muziek.

In 2020 werd ze meer actief in de muziekindustrie, waar ze haar tijd vooral gebruikte om muziekteksten te schrijven en als concept uit te brengen. In 2022 had ze last van haar onzekerheid en bracht zij haar single genaamd “Lost” uit en in 2023 haar derde single “Working on us”.

Deze recente single heeft veel streams behaald en doet het goed op zowel Spotify als Youtube. Verder heeft zij heeft haar eerste optreden verzorgd op de Unusual Blockparty en op 8 oktober j.l. op de Prelude festival waar zij “Working on us” en haar nieuwste single “Royalty” heeft gezongen.

Lenaa I AM is nu meer dan ooit bereid om meer van haarzelf ten gehore te brengen aan een divers publiek.

Bron : Lenaa I Am’s instagram

1. Hoe zou je jezelf omschrijven als artiest?

– Ik omschrijf mezelf als een creatieve, outgoing artiest vol met ambities waarbij the sky the limit is. Down to earth, chill en een grote dromer. Dit laatste is ook hoe ik vaak beschreven wordt. Ik ben vrolijk, hou van lachen en een goede sfeer om mij heen. Zo leg ik graag ook mijn reis vast door het te vast te leggen door middel van het maken van documentaires, vlogs en door het op mijn platforms te plaatsen om zo de wereld te mogen inspireren en motiveren.

2.  Waaruit / van wie haal jij je inspiratie?

– Mijn inspiratie haal ik uit mijn geloof, mijn levenservaringen en realiteiten die erbij komen kijken als een Christen in deze moderne tijd.

3. Wie is jouw voorbeeld in deze scene?

– Mary Mary (gospel Groep) & Nathalie Makoma zij is uiteindelijk jaren later ook mijn coach geworden.

4. Hoe is deze muzikale passie ontstaan?

– Door mijn moeder, zij zong elke zondag in de kerk en werd vaak uitgenodigd om te zingen op bruiloften en concerten. Thuis zongen wij ook dagelijks met ons gezin waardoor mijn liefde voor het harmoniseren en zang ontstaan is. En zo werd ik zelf ook geïntroduceerd aan deze muziek genre

5. Hoe heeft jouw omgeving bijgedragen tot jouw succes?
En hoe heb jij jezelf succesvol gemaakt?

– Nadat ik de liefde en passie had ontwikkeld voor muziek, wist ik op 12 jarige leeftijd voor 100% zeker wat ik wou gaan doen. Maar ik wist ik niet waar ik moest beginnen. Vervolg antwoord onder vraag 10.


Lenaa I Am – Working on Us

6. Heb je een muzikale opleiding gevolgd? Zo ja welke? Zo nee, welke andere opleiding heb je gevolgd + hoe heb jij je verdiept in de muziekwereld?

– Ja, sinds dit jaar ben ik begonnen met zanglessen puur voor verbetering van mijn zangkwaliteiten. Ik heb mij verdiept in de muziekwereld door mijn achtergrond

7. Welke muzikale projecten heb je al gelanceerd?

– Er zijn verschillende singles die ik al heb uitgebracht zoals “Lost” en “Chasing Destiny”. Mijn meest recente single is “Working on us” die ik had uitgebracht doormiddel van een Release party en ik heb optredens verzorgd op de Unusual block party & op de Prelude festival.
– Vlaamse Trap Muziek (2020)
– Vlaamse Trap Muziek: Tien Om Te Zien (2021)
– Lean City (2021).

8. Ben je bezig met een nieuwe track / muzikale (of andere) projecten?
Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

– Ik ben bezig om mijn nieuwe track “Royalty” uit te brengen tegen het end van november / begin december.

9. Wat zijn jouw doelen? Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

– Mijn doel is dat ik velen zal kunnen bereiken met mijn muziek. Touren in verschillende landen, en optreden in arena’s.

10. Welke tips & tricks wil jij meedelen aan beginnende artiesten?

– Geef niet op begin vandaag! En luister naar je intuïtie. Verbreed jouw horizon en bouw jouw ervaringen uit met wat jij op dat moment bezit en zorg ervoor dat jij jezelf in de juiste omgeving bevindt.

(Vervolg vraag 5) Na onze verhuizing naar Provincie Antwerpen kwam ik in kerkgemeenschap CMR terecht. Hier was de toenmalige lead pastoor een lid van de voormalige zanggroep genaamd “Les Shilo”. Hun waren destijds samen met de groep “Makoma” in onze community erg populair. Ook zij hebben in volle zalen opgetreden zoals o.a. Saint Michelle hier in België. Zij zorgde ervoor dat ik mijn talent gebruikte op een positieve wijze, de beste versie van mij zelf werd en om tot het uiterste te gaan. Dit heeft mij gemaakt tot de artiest die ik nu ben. Ik heb ervoor gekozen om mijn onzekerheden los te laten en continue songteksten te blijven schrijven en open te staan voor opbouwende kritiek. Actief zijn op social media ondanks de ups en downs houden mij o.a. succesvol.

Bron : Lenaa I Am’s instagram

Lenaa I Am – Working on Us (Cover)

Wie graag op de hoogte wil blijven, kan de artiest
op Instagram / Spotify / Youtube volgen.

Publicatiedatum : 17 november 2023