Leaux Reese’s “MALEMBE”
HOTTEST TRACK OF THE WEEK

Hottest Track of The Week (week 7) winnaar Leaux Reese voormalige gekend als IAMGUNZ.
Zijn nieuwste track “Malembe” is geïnspireerd door een liedje van de legendarische zanger, songwriter en gitarist, Franco Luambo genaamd “Bina Na Ngai Na Respect” uit 1981.
Leaux Reese voegde zijn Midas Touch op de zouk en kompa soortgelijke beat waarop hij aangeeft om het rustig aan te doen, langzaam te dansen. Malembe betekent langzaam of rustig in Lingala. Kompa of Konpa is een moderne merengue die gedanst en gezongen werd sinds de jaren 1950.

Franco Luambo – Bina na ngai na respect (1981)

Leaux Reese voormalige gekend als IAMGUNZ besloot begin 2022 zijn carrière te resetten. Niet enkel door zijn naam te veranderen, maar liet hij ook zijn gekende dreadlocks eraf knippen. Dit betekent meestal een nieuw begin.

Hij gaf zich volledig over aan de afrobeats muziekgenre waar hij inmiddels zijn luisteraars mee weet te charmeren. De toon werd aangezet met zijn Capsules series waarin hij verschillende facetten van afrobeats liet horen. Onder andere het nummer Na Leli kende een warm onthaal.

Eén van zijn sterke punten zijn de talen. Hij kan zeer vloeiend in het Frans, Engels, Lingala en Nederlands zingen en schrijven. Hij laat het klinken alsof het één taal is. Zo moeiteloos want tegenwoordig wordt er meer in het Frans en Lingala geschreven en gezongen. Een ode aan de grondleggers van de Congolese Rumba waar Leaux Reese het meest comfortabel in is.

Waar gaat deze track over?
Malembe is een ode aan de magie van het moment, waarbij je samen met je partner langzaam en zonder zorgen danst, gehuld in een roes van ontspanning en geluk, terwijl de tijd lijkt stil te staan.

Welke betekenis heeft deze track voor jou?
Het genieten van het heden, het waarderen van het moment en het loslaten van stress en zorgen. Het kan ook een herinnering zijn om rustig en geduldig te blijven, ongeacht de omstandigheden. Malembe is een woord dat zijn oorsprong vindt in de Congolese taal Lingala en het wordt vaak gebruikt om “vrede”, “rust” of “kalmte” aan te duiden.

Is er een bepaalde boodschap/statement die je hiermee naar buiten wil brengen? Welke?
Malembe symboliseert voor mij een speciale mindset die me helpt om meer in het hier en nu te leven en te waarderen wat ik heb, terwijl ik rustig en geduldig blijf, ongeacht de omstandigheden.

Leaux Reese – Malembe

Welk publiek wilde je bereiken met deze track?
Breed publiek en vooral liefhebbers van Afrikaanse en wereldmuziek en mensen die van dansen houden.

Wie/wat heeft je geïnspireerd bij het maken van deze track?
Congolese Rumba, een muziekstijl die in de jaren 50 en 60 werd ontwikkeld door bands zoals OK Jazz onder leiding van de beroemde muzikant Franco Luambo.

Met wie heb je samengewerkt bij deze track?
Met Remi van Anders Media.

Leaux Reese – Petit Momie

Waarin verschilt deze track van je andere tracks?
Ik maak meestal melancholische afro-nummers. Maar dit keer wilde ik iets anders proberen en een lossere emotie uitdrukken met het nummer “Malembe”. Ik vind het belangrijk om mezelf als artiest te blijven uitdagen en te experimenteren met verschillende stijlen en emoties. Ik denk dat dit me helpt om te groeien en me te ontwikkelen als muzikant.

Had je zelf verwacht dat deze track het zo goed ging doen? Waarom wel/niet?
Ik had best wel hoge verwachtingen van het nummer “Malembe”, omdat ik het gevoel had dat het iets anders en vernieuwends was in vergelijking met mijn gebruikelijke stijl van muziek. Het is altijd spannend om een nieuw nummer uit te brengen en te zien hoe het wordt ontvangen. Gelukkig lijken de reacties tot nu toe positief te zijn, en dat is altijd een geweldig gevoel als artiest.

Hottest-Track-of-the-Week-7.2023-Leaux-Reese

Bron: Leaux Reese

Hottest-Track-of-the-Week-7.2023-Leaux-Reese

Bron: Leaux Reese

Hottest Track of The Week Leaux Reese - Malembe

Bron : Leaux Reese’s cover van Malembe

Indien er al een videoclip bestaat / of deze komt er nog aan, hoe heb je de tekst vertaald in beeld?
Momenteel werkt het team en mezelf aan het script. Ik wil graag de regisseur van de video worden.

Ben je al bezig met een nieuwe track / nieuwe muzikale projecten?
Zo ja, wanneer kunnen deze verwachten?
Mijn nieuwe single “Petit Momie” is nu verkrijgbaar op alle streaming platforms. Een logisch vervolg van “Malembe”. En ook ben ik momenteel bezig met het maken van een EP en ik kan niet wachten om het uit te brengen! Hou de lente en zomer periode in de gaten!.

Hottest Track of The Week Leaux Reese - Malembe

Bron: Leaux Reese

Volg Leaux Reese’s spotify.com / instagram.com

Luister en bekijk andere nummer van Leaux Reese op youtube.com

Publicatiedatum: 21/02/2023