LAUD
‘Are you the one’

NEW KID IN THE GAME (week 7)

14 Februari… dé dag van de liefde. Denk je hierbij ook aan chocolade, champagne, uiteten of romantische films kijken?

Zangeres en studente Laura Duymelinck “LAUD” (21) kreeg te maken met de keerzijde van de liefde en stelde zichzelf de vraag “Are You The One?” Komende woensdag (16/02) zal LAUD de gast zijn tijdens de liveshow van Sex ‘n Jamz tussen 21u en 23u.

Voor nu een korte kennismaking with this New Kid in The Game. 

1. Vanwaar kunnen de mensen jou herkennen?

– Mensen kunnen mij herkennen van The Voice Van Vlaanderen.

2. Hoe omschrijf je jouw als artiest?

– Ik zou mezelf omschrijven als sociaal, levensbewust en heel creatief. Ik ben altijd goedlachs en zeer ‘straight to the point’.

3. Hoe omschrijf je jouw muziek?

–  Mijn muziek kan je omschrijven als een unieke gewaagde stijl met een vleugje pop.

4. Waaruit / van wie haal jij je inspiratie?

–  Inspiratie haal ik voornamelijk uit mijn eigen levenservaring en gebeurtenissen. Ook een aantal artiesten zoals Selah Sue, Billie Eilish  en Dua Lipa inspireren me.

5. Hoe is die muzikale passie ontstaan?

– Sinds ik kan wandelen beweeg ik al enorm graag op muziek. Ik heb altijd graag gedanst en na verloop van de jaren begon ik ook te zingen. Deze passie is een dagelijkse liefde. Ik zou niet meer zonder kunnen.

6. Hoe heeft jouw omgeving bijgedragen tot jouw succes?
En hoe heb jij jezelf succesvol gemaakt?

– De mensen rondom mij steunen mij altijd dik en dun, ook krijg ik enorm veel liefde en hulp. Mijn vrienden en familie zijn ook allemaal zeer creatieve mensen die mij dan ook inspireren op succes. Ik heb mezelf grotendeels “succesvol” gemaakt door het blijven gaan en altijd geloven in het goede. Je kan tegen de muur lopen (en dat is ook wel nodig, om te beseffen wat er fout kan gaan) maar je staat dan gewoon terug recht. Ik denk dat dat the key is tot succes..

Laud – Are You The One?

7. Heb je een muzikale opleiding gevolgd? Zo ja welke?
Zo nee, welke andere opleiding heb je gevolgd + hoe heb jij je verdiept in de muziekwereld?

– Ik heb nooit een muzikale opleiding gevolgd. Wel volg ik sinds kort notenleer gecombineerd met piano zodat ik mijzelf kan begeleiden op de piano. Daarnaast studeer ik momenteel Media & Entertainment Business op Thomas More in Mechelen. Wel een (media) richting die in de aard valt van mijn beroep.

8. Onlangs heb je een nieuwe track uitgebracht Are You The One.
Wat was je inspiratie voor deze track? Wat betekent deze track voor jou
?

–  Dit track heb ik geschreven door eigen levensgebeurtenissen en die van vrienden/familie rondom mij. De vraag “Are You The One” inspireerde mij en het is en blijft ook een vraag voor velen onder ons. Je bent nooit zeker over wat de toekomst brengt of hoe jij zelf kijkt naar een situatie. Of toch niet iedereen. Liefde is zo mooi en ja er bestaan al een tal van liedjes over liefde maar toch vind ik dat mijn tekst er wat uitsteekt omdat het eens langs een andere kant wordt waargenomen.

Laud – Pen & Paper

9. Wat hoop je met deze track bij andere mensen te bereiken?
Welke boodschap wil je meegeven?

– Ik hoop dat mensen (die het niet goed weten) zich hier aan kunnen optrekken en de emoties de vrije loop kunnen laten. Ieder kan zijn eigen fantasie in het liedje verwerken.

10. Ben je bezig met een nieuw track / muzikale (of andere) projecten?
Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

– De derde track is onderweg, ergens rond mei release ik die. Ik ben van plan om  “Are You The One” ook nog van een akoestische versie te voorzien.

11. Je hebt ook een videoclip gemaakt bij jouw track. Hoe heb je de woorden vertaald in beeld?

– Een vriendin van mij heeft het verhaal letterlijk uitgewerkt tot een script. Hierbij startte Ik bij mijn “zogezegde boyfriend” en ik heb daar dan altijd ruzie mee. Waarna ik een berichtje krijg van mijn vriendinnen en ga uiteindelijk (met veel ruzie) toch maar naar de bar. Op die locatie kom ik dan een “versierder” tegen die zogezegd mijn nieuwe vriend wordt. Toch ben ik van beide niet zeker of zij wel “The One” zijn.

Laud – Light & Love

12. Wat zijn jouw doelen? Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

– Mijn doelen zijn groots, ik geloof altijd in het goede en dan komt alles ook wel goed. Ik zou over 5 jaar graag optreden voor een publiek van minstens 1000 mensen. En eventueel een Lotto Arena of dergelijke… Internationaal gaan zou ik ook wel heel graag willen.

13. Waar (sociale media) kunnen mensen jou volgen?

– Mensen kunnen me volgen op Instagram onder de naam ‘Laura Duymelinck | LAUD’, Facebook ‘LAUDMUSICOFFICIAL’ en TikTok ‘Laura Duymelinck’.

Interview by Romy Gielen

Laud

Bron : Laud

Laud

Bron : Laud

Laud - Are you the one?

Laud – Are you the one?

Je kan de artiest volgende op de volgende platforms :
Instagram.com / Spotify.com / Youtube.com

gepubliceerd op 14/02/2022