JUSTPETAH
‘Mushroom Party’

HOTTEST TRACK OF THE WEEK
(week 24
)

JustPetah @_justpetah_ Hottest Track of the week (Week 24) werd Mushroom Party. Een productie vanuit de bekende Harry J Studio in Jamaica.

Hij is tevens een beginnende artiest die geïnspireerd werd door verschillende reggae artiesten.

Tijdens z’n verblijf in Jamaica, besloot hij een reggae album te maken in de bekende Harry J Studio. Dit is de studio waar Bob Marley & The Wailers hun eerste vijf platen produceerden. De nummers die JustPetah produceerde in samenwerking met Courtney Panton (New Kingston) zijn covers van nummers die hij als kind adoreerde.

1. Waar gaat deze track over?

– Mijn track gaat over een exotisch en tropisch feest dat wordt gegeven op een strand in Jamaica. Een feest met goede vibes, muziek en gezellig gezelschap. Meer heb je niet nodig..

2. Welke betekenis heeft deze track voor jou?

– Voor mij betekent dit liedje veel. Het is mijn eerste en enigste track dat 15k streams gehaald heeft op Spotify. Dat laat toch ook zien dat de mensen dit ook een lekker nummertje vinden.

3. Is er een bepaalde boodschap/statement die je hiermee naar buiten wil brengen? Welke?

– Het leven is hard, dus feest harder.

4. Welk publiek wilde je bereiken met deze track?

– Iedereen die wel te vinden is voor een feestje.

Harry J Recording Studio in Kingston, Jamaica

Het Harry J Recording Studio in Jamaica.

5. Wie/wat heeft je geïnspireerd bij het maken van deze track?

– Onze reis naar Jamaica heeft mij heel wat inspiratie gegeven, vooral voor de vocals. In Jamaica ben ik ook naar het 30-jarige bestaan geweest van Rebel Salute.  Daar zagen we Yellowman, die voor mij toch de “King of Dancehall” is.  Ook Linval Thompson en Little John hebben de avond compleet gemaakt. Liedjes uit m’n jeugd waren ook een inspiratie voor het maken van Mushroom Party.

6. Met wie heb je samengewerkt bij deze track?

– Met mijn broer en Courtney Panton. Courtney is de producer in Kingston die ons heeft geholpen bij het inzingen. Hij zit ook in een band (New Kingston). We hebben deze track opgenomen in de bekende Harry J Studio. Dit is een van de studio’s waar Robert Nesta Marley (Bob Marley) zijn eerst 5 platen heeft opgenomen. Maar ook artiesten als Yellowman, Grace Jones en The Rolling Stones hebben hier tracks opgenomen.

Er was op de dag van opname ook een andere artiest in de studio (Andy Livingston). Hij gaf me advies en hielp mij om op m’n gemak te voelen in de studio. Het was dan ook was mijn eerste keer. Voor het fine tunen heb ik ook hulp gekregen van mijn neef.

JustPetah – Little Boat

7. Waarin verschilt deze track van je andere tracks?

– Deze track maakt je direct gelukkig. Het maakt niet uit hoe oud je bent, of je een man of vrouw bent of van waar je komt. Als je een mindere dag hebt, kan deze track je meteen blij maken. De andere tracks zijn emotioneler. Ze gaan over verlies, verraad, bedrog en hartzeer.

Bij deze track kan je je verstand op nul zetten en een glimlach zal automatisch op je gezicht verschijnen.

8. Had je zelf verwacht dat deze track het zo goed ging doen? Waarom wel/niet?

– Ik had al eerdere versies van mijn tracks op mijn TikTok account gegooid. Die video’s gingen altijd viraal. Deze track ging ook het hardste op TikTok met 150k views. Het blijft ook dagen in je hoofd spoken. Courtney stuurt me soms berichten dat hij helemaal gek wordt van z’n dochter, die het nog elke dag mee neuriet. Als je de jeugd meekrijgt, dan komt de rest van zelf.

9. Indien er al een videoclip bestaat / of deze komt er nog aan, hoe heb je de tekst vertaald in beeld?

– We hebben nog geen videoclip gemaakt, maar dat is zeker wel het plan. Er zal hoogstwaarschijnlijk wel wat amusementskruid aan te pas komen .

10. Ben je al bezig met een nieuwe track / nieuwe muzikale projecten?
Zo ja, wanneer kunnen deze verwachten?

– Ik ben momenteel bezig met een nummer van Yellowman te coveren. Het orignele noemt “Mad over Me”. Ik zou dit liedje graag in Antwerps coveren, want ik denk dat dit wel een leuk effect kan geven. We zijn momenteel nog bezig met het instrumentale, maar het zou zeker in de zomer klaar moeten zijn.

.

JustPetah – That Makes Me Tired

JustPetah momentopname voor de cover

Bron: JustPetah

Opnamedag in de Harry J Recording Studio

Bron: Yung Vino

De uitgewerkte momentopname op een strand in Jamaica

JustPetah – Mushroom Party (EP Cover)

Je kan de Artiest volgen op de volgende platforms
instagram.comyoutube.com / spotify.com

Publicatiedatum: 17/6/2024