JEWEL USAIN

Jewel Usain uit Argenteuil ontwikkelt zich sinds 2011 in de Franse rap.

Datzelfde jaar brengt hij zijn eerste project uit, een mixtape dat hij “L’étranger à domicile” zal noemen: In een eigen stijl toont hij een bijzondere interesse in de kunst van het beschrijven van de vele menselijke gevoelens.

In 2013 bracht hij zijn eerste EP uit, “Débranche ma conscience”: Een meer volleerde artistieke richting voor een solide project, symbool voor zijn toekomstige werkethiek.

Van egotrip tot storytelling, van scènespelletjes tot kwaliteitsclips, Jewel zal daarna nog 2 andere EP’s uitbrengen, “La Rage au ventre” in 2015 en “Prequel 99” in 2017.

2018 wordt de tijd van de productiviteit, want de artiest zal zijn muzikale optredens vermenigvuldigen door verschillende singles uit te brengen (“Fight Club, High School…) terwijl hij deelneemt aan prestigieuze shows (Le Cercle, Couvre Feu…).

Waar Jewel ook gaat, één ding is zeker, zijn universum maakt hem een kunstenaar om te volgen.

Jewel blijft zijn stempel drukken op het Franse rap-landschap, bekend en gerespecteerd om zijn artistieke kwaliteiten door de acteurs van de scène en zijn eerste fans. Hij is inderdaad een artiest die zowel inhoud als vorm weet te combineren in zijn liedjes, wat een zeldzame kwaliteit wordt.

Zijn laatste track “Skateboard” in Japan is daar het bewijs van met 1 000 000 streams. Jewel Usain begint belangrijke niveaus te passeren en hij onthult zijn nieuwe track “Bruce Lee” om zijn weg te vervolgen naar zijn publiek. Deze titel gaat over de constructie van de geest om vooruit te komen in deze muziekindustrie.