Jasmine Pace

ARTIEST VAN HET WEEKEND (week 7)

Jasmine Pace is een vrouwelijke singer-songwriter uit België, met Amerikaans- Marokkaanse roots. Op zeer jonge leeftijd haar passie voor muziek en ontwikkelde ze vaardigheden als zangeres, pianiste en gitariste.

In 2020 was Jasmine Pace finaliste bij Urbanice Battle of Talents, een wedstrijd op de Belgische nationale radio MNM. Dit vond plaats net voor covid. Tijdens covid nam Jasmine de tijd om zich verder te ontwikkelen als artiest.

Ze wordt gekenmerkt als een veelzijdige zangeres met invloeden uit diverse genres, waaronder jazz, pop, R&B en soul. Terwijl ze voortdurend nieuwe melodieën ontdekt, laat ze zich inspireren door muzikale grootheden als Amy Winehouse, Alicia Keys en Jorja Smith.

In 2021 kreeg Jasmine de kans om een nummer uit te brengen met invloedrijke DJ’s in de EDM scene: Moguai (Duitsland) en Dubdogz (Brazilië). Dankzij deze collabs kreeg ze een positieve push in haar carrière die gepaard ging met meer streams op Spotify.

Het nummer dat Jasmine samen met Moguai heeft uitgebracht, heeft al maar liefst 9 miljoen streams verzameld. Daarnaast heeft het nummer dat ze met Dubdogz heeft opgenomen een ongelofelijke prestatie behaald met maar liefst 16.236.166 streams.

Op 18 maart 2023 bereikte Jasmine een belangrijk hoogtepunt in haar carrière. Ze mocht optreden tijdens NEO FEST in Barcelona, een indrukwekkend indoor festival met internationale headliners zoals Children of Zeus, Juls en A-star. Het evenement trok maar liefst 2000 bezoekers en bood Jasmine een unieke gelegenheid om haar talent aan een groot publiek te tonen.

Op 20-jarige leeftijd staat Jasmine momenteel op het punt om haar eerste EP uit te brengen. Met haar muziek streeft ze ernaar anderen te inspireren en een positieve impact te maken, zowel binnen als buiten de muziekindustrie. Volg haar reis naar grootsheid vandaag nog op al haar socials.

1. Hoe zou je jezelf omschrijven als artiest?

– Als artiest probeer ik gewoon trouw te blijven aan mezelf. Ik probeer zo rustig en bescheiden mogelijk te zijn. Mijn muziekstijl is een mix van pop en R&B. Ik hou ervan om grenzen te vervagen en verschillende genres te verkennen.

2.  Waaruit / van wie haal jij je inspiratie?

– Ik haal mijn inspiratie zowel uit eigen ervaringen als verhalen die mijn vriendinnen, vrienden en familie met me delen.

3. Wie is jouw voorbeeld in deze scene?

– Er heel wat inspirerende figuren en enkele grote voorbeelden zijn Jorja Smith, SZA, Beyoncé en Yade Lauren.

4. Hoe is deze muzikale passie ontstaan?

– Mijn muzikale passie begon eigenlijk al toen ik een klein meisje was. Ik herinner me dat ik altijd alle Disney-liedjes meezong voor de televisie, vooral die van de film “The Princess and the Frog”. Dat was het begin van mijn liefde voor muziek.

5. Hoe heeft jouw omgeving bijgedragen tot jouw succes?
En hoe heb jij jezelf succesvol gemaakt?

– Mijn familie en vrienden, vooral mijn broer, hebben me altijd aangemoedigd om mijn muzikale passie te volgen. Hun onvoorwaardelijke steun en aanmoediging hebben me geholpen om te blijven geloven in mezelf en hard te blijven werken om mijn dromen na te streven..

6. Heb je een muzikale opleiding gevolgd? Zo ja welke?
Zo nee, welke andere opleiding heb je gevolgd + hoe heb jij je verdiept in de muziekwereld?

– Van kleins af aan heb ik altijd gezongen. Een vroegere leerkracht raadde me aan om naar de muziekacademie te gaan, waar ik piano heb leren spelen. Later heb ik buiten de academie ook gitaarlessen gevolgd. Momenteel volg ik vocal coaching. Naast mijn passie voor muziek studeer ik psychologie aan de Universiteit van Maastricht.

7. Welke muzikale projecten heb je al gelanceerd?

– Ik heb enkele internationale projecten kunnen realiseren door samen te werken met Moguai en Dubdogz, twee grote namen in de EDM-scene.

8. Ben je bezig met een nieuwe track / muzikale (of andere) projecten?
Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

– Ondertussen blijf ik zowel muziek maken als uitbrengen. De planning is uiteindelijk om een EP uit te brengen op het juiste moment.

9. Wat zijn jouw doelen? Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

– Mijn doel is om op grote podia op te treden zowel hier in belgie als in het buitenland en zoveel mogelijk mensen bereiken en inspireren met mijn muziek. Over vijf jaar wil ik een aantal albums uitgebracht hebben en eventueel een Europese wereld tour meemaken.

10. Welke tips & tricks wil jij meedelen aan beginnende artiesten?

– Zoveel mogelijk muziek blijven creëeren, geduldig zijn en vertrouwen hebben in elke stap van het proces.

Bron : Jasmine Pace

Bron : Jasmine Pace

Bron : Jasmine Pace

Jasmine Pace – Eerste dag (EP Cover)

Wie graag op de hoogte wil blijven, volg de artiest
op Instagram / Spotify / Youtube volgen.

Publicatiedatum : 16 februari 2024