IKRAAAN VESTIGT DE AANDACHT OP MENTALE KWETSBAARHEID

Vandaag kondigt IKRAAAN haar eerste album ‘Geestelijke Gezondheidszorg’ aan. Met dit album wilt IKRAAAN de aandacht vestigen op geestelijke gezondheidszorg. Ze bespreekt hoe onze maatschappij de rug keert naar mentale kwetsbaarheid. IKRAAAN wilt een toekomst waarin psychische hulp toegankelijker is. Zodat mensen weten waar ze met hun pijn terecht kunnen. Ze schenkt dit album aan zij die vergeten zijn door deze maatschappij. Aan zij die lijden in stilte. Zij diens pijn in onmeetbare zwaarte als een schaduw dragen.

Op haar debuutalbum “Geestelijke Gezondheidszorg” uit IKRAAAN onverbloemd haar emoties en houdt ze zichzelf een spiegel voor. Bij het beluisteren van de nummers krijg je een inkijk in haar diepste verlangens en mislukkingen.

De vinyl kan je vanaf vandaag al pre-orderen.

IKRAAAN | Geestelijke Gezondheidszorg | Vinyl; Bron: topnotch-shop.be

“Ik hoop dat je kan genezen. Ik hoop dat we allen kunnen genezen.” – IKRAAAN

Over IKRAAAN

Niemand doet wat IKRAAAN doet. In haar pubertijd ontdekte ze via artiesten als Tupac haar passie voor muziek. Door haar liefde voor de Nederlandse taal leerde ze die passie omzetten. In amper een jaar ontwikkelde ze haar eigen dromerige zangstijl die je in een handomdraai meeneemt in een unieke wereld. IKRAAAN maakt muziek uit heilige noodzaak. Obstakels, een hobbelige levensweg en de pijn van het fundamenteel anders zijn de moeilijke onderwerpen die ze met haar muziek aansnijdt.

Haar eerste ep HAPPY PILL zorgde in 2019 voor een frisse wind in een klimaat van snel vervliegende muziek. Onder meer Brihang, Zwangere Guy en Amenra outte zich als fan. In 2020 selecteerde Studio Brussel haar voor de finale van ‘De Nieuwe Lichting’ en maakte ze het nummer “Waarom” met Jef Neve.

In de zomer van 2019 begon IKRAAAN aan haar eerste album te werken. In diezelfde periode ontstond in haar onderbewustzijn het alter ego ‘de clown’.

De clown belichaamt zowel de pijn, vreugde en emoties in een mens, alsook het goede en slechte in ieder van ons. Het is de verteller van haar onbewustzijn en deelt de verhalen die niet enkel de hare zijn maar ook van de mensen dicht bij haar.

IKRAAAN; Bron: Top Notch Belgium

LIVE DATA

20-03 Try out: Het Huys – Ukkel

23-03 Voorprogramma Amenra – Cirque Royal

26-03 Out the frame – Gent

28-03 Are we urban – Brugge

Bron: Top Notch Belgium

Publicatiedatum: 28/02/2022