Moons – ‘Bijna Zondag’

HOTTEST TRACK OF THE WEEK
(week 16)

De Hottest Track of The Week (week 16) werd Kevin Moons (44) aka Moons met “Bijna zondag”.

“Bijna zondag” gaat de emoties die hij ondervind bij de om weekse co-ouderschap van zijn dochter.

1. Waar gaat deze track over?

– Deze track gaat over de emoties die ik zelf ondervind bij het co-ouderschap van mijn dochter, zij is week om week bij mij, de wissel vindt plaats elke zondagavond om 19u. De ene week staat alles in het teken van haar, de andere week was het lange tijd zoeken naar wat te doen met de vrije tijd die ik had.

2. Welke betekenis heeft deze track voor jou?

– Deze track betekent veel, aangezien ik er mijn gevoel in kwijt kon. Het gevoel om alles te zijn voor die ene belangrijkste persoon in je leven, maar ook het gevoel jezelf totaal verloren te voelen tijdens die week dat deze persoon niet bij je is.

3. Is er een bepaalde boodschap/statement die je hiermee naar buiten wil brengen? Welke?

– Het is niet bepaald een statement, maar ik wil het co-ouderschap hiermee wel actueel maken. Volgens mij hebben ontelbaar veel mensen hiermee te maken, en velen van hen zijn niet gezegend met een week om week regeling. Sommige zien hun kind slechts een weekend om de twee weken. Ik wil hiermee aantonen dat het okay is om met die emoties te worstelen, dat het okay is om moeilijkheden te ondervinden om je kind alleen te moeten opvoeden in die week. En dat het okay is om jezelf verdrietig en verloren te voelen. Tenslotte dwing je jouw kind in een situatie waar zij/hij niet zelf voor gekozen heeft. De taak is om je kind hiermee zo goed mogelijk te leren omgaan..

4. Welk publiek wilde je bereiken met deze track?

– Alle mama’s en papa’s die in hetzelfde schuitje zitten. En de kinderen die hun mama en papa slechts voor beperkte periodes zien.

5. Wie/wat heeft je geïnspireerd bij het maken van deze track?

– Mijn eigen leven, mijn scheiding, mijn persoonlijke situatie. Ik heb het enorm lastig gehad tijdens de eerste maanden van die regeling, niet alleen met mijn eigen emoties, maar ook met die van mijn dochter. Ik kwam er snel achter dat een kind alleen opvoeden heel wat “zwaarder” kan zijn dan met twee.

6. Met wie heb je samengewerkt bij deze track?

– Ik heb de beat, inclusief sporen en dergelijk, van een Poolse producer/beatmaker gekocht. De opname, mix en master werden verzorgd door Killian Mertens @ Saint Petard. Killian staat ook te boek als getalenteerd rapper onder de naam Identity. Vooral zijn “64” cyphers zijn heel bekend in de scene.

7. Waarin verschilt deze track van je andere tracks?

– Deze track is heel actueel, en werd recht uit het hart geschreven. Niet alleen omdat het “uit mijn systeem” moest, maar ook omdat veel mensen zich hierin gaan herkennen. Het is een greep uit mijn innerlijke, uit mijn leven en uit dat van mijn dochter. Er is slechts één track die hierbij aansluit, en dat is “Kem’t A Gezee”..

8. Had je zelf verwacht dat deze track het zo goed ging doen? Waarom wel/niet?

– Ik vind eerlijk gezegd dat deze track het nog beter zou mogen doen. Tenslotte is het toch een thema waar heel veel mensen mee in aanraking komen, indien niet in hun eigen leven of situatie, dan wel bij iemand die ze persoonlijk kennen. Ik ben echter niet sterk in het bespelen van social media, en ben zelf nog niet lang bezig, waarschijnlijk daarom dat deze track nog niet de aandacht heeft gekregen die ze volgens mij wel verdient. .

9. Indien er al een videoclip bestaat / of deze komt er nog aan, hoe heb je de tekst vertaald in beeld?

– Er is een lyrische clip gemaakt door een Marokkaanse kerel , opgetrommeld via Fiverr. Ik heb hem enkel de vibe en boodschap meegegeven (en ook de tekst natuurlijk) en hij heeft het simpel maar toch passend af kunnen werken.

10. Ben je al bezig met een nieuwe track / nieuwe muzikale projecten?
Zo ja, wanneer kunnen deze verwachten?

– Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten? Sinds mijn breuk eind 22 en mijn scheiding vorig jaar heb ik een jaar bijna niets met muziek gedaan. Tot ik eind vorig jaar toch de draad heb opgepakt en drie nieuwe track heb losgelaten op de wereld (Bijna Zondag, Nooit Vergeten & Voor de G’s). Momenteel is al het nieuwe op, maar er staan nog nieuwe ideeën op het programma. Ik denk dat we tijdens de zomermaanden wel nieuwe dingen mogen verwachten van deze oude hip-hop head. Ik ben bijvoorbeeld bezig met een track over mijn echtscheiding, en alle fases die zich daarin afspelen. En ook een track om de dagdagelijkse frustraties in kwijt te kunnen staat op het menu.

Voor nu is het beginnen met optredens. Vorige zaterdag 6/4 in het jeugdhuis de Wollewei in Turnhout, aanstaande zaterdag 13/4 in vzw De Zwarte Kater in’t stad en ook op donderdag 25/4 doen we een setje van een halfuur op Antwerp Music City!

.

Bron: Moons

Bron: Kem’t A Gezee (EP Cover)

Moons – Bijna Zondag (EP Cover)

Je kan de Artiest volgen op de volgende platforms
instagram.comyoutube.com / spotify.com

Publicatiedatum: 22/4/2024