Geekaa & Deekaa

Artiest van het Weekend (week 21)

1. Hoe zou je jezelf omschrijven als artiest?

Geekaa ; Ik ben heel melodieus en ik zing vaak dat je waarschijnlijk hoort in onze tracks. Dat neemt niet weg dat ik ook gewoon heel raw kan over komen.

Deekaa ; Ik zie mezelf als een artiest die voor veel verrassingen kan zorgen. Zo wel barz, flows als melodieën. Je verwacht nooit hoe ik het deliver op een track.

2.  Waaruit / van wie haal jij je inspiratie?

Geekaa ; Mijn inspiratie komt voornamelijk uit ons omgeving en wat we allemaal hebben meegemaakt in het leven.

Deekaa ; Het begint bij mij allemaal van thuis uit. Mijn oudere broer heeft al wat meegemaakt in zijn carrière met voetbal en heeft altijd de wilskracht gehad. Dat is iets wat mij de dag van vandaag ook steeds de honger geeft om niet te stoppen.

3. Wie is jouw voorbeeld in deze scene?

Geekaa ; Bryan MG. Ik zie mezelf wel een beetje in hem.

Deekaa ; Ik vind wat Bryan MG aan het doen is zeer motiverend.

4. Hoe is deze muzikale passie ontstaan?

Geekaa ; Vroeger in de buurt hielden we van die freestyles onder onze vrienden. Daar zag je wel dat ik en Deekaa er van boven uit staken. Dit heeft ons ernaartoe geleid om in de studio te gaan.

Deekaa ; Het begon van vroeg af aan door met familie naar kerk gaan en liedjes zingen. Vandaar naar freestylen onder vrienden in de buurt.

5. Hoe heeft jouw omgeving bijgedragen tot jouw succes?
En hoe heb jij jezelf succesvol gemaakt?

Geekaa ; We komen uit Luchtbal. Sinds kleins af aan zag je dingen gebeuren en die dingen vergeet je niet zomaar dus begin je daar muziek over te maken.

Deekaa ; In onze vriendengroep probeert iedereen weleens een steentje bij te dragen. Al is het eens meegaan naar de studio en samen een track in elkaar knutselen. Of samen mee nadenken aan hoe we de volgende clip te gaan regisseren. Alle kleine beetjes tellen. Ikzelf weet wat wij kunnen, om meteen te zeggen dat we al succesvol zijn is al te vroeg. Maar we komen daar nog door ons hard werk.

6. Heb je een muzikale opleiding gevolgd? Zo ja welke?
Zo nee, welke andere opleiding heb je gevolgd + hoe heb jij je verdiept in de muziekwereld?

Geekaa ; Nee, ik heb geen muzikale opleiding gevolgd. Ik had altijd al wel iets met muziek doordat ik vaak in de kerk zat als drummer maar nooit gedacht dat ik een artiest zou worden.

Deekaa ; Zoals ik eerder al aangaf het was altijd meegaan naar de kerk. Leren drummen, liedjes meezingen met mijn moeder als zij aan het kuisen was. Daar begint alles al.

7. Welke muzikale projecten heb je al gelanceerd?

Geekaa ; Wij hebben al een aantal singles gedropt maar ook een EP.

Deekaa ; Wij hebben zeker al tientallen singles gereleased en 2 EP’s.

8. Ben je bezig met een nieuwe track / muzikale (of andere) projecten?
Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

Geekaa ; Wij hebben net onze track Mektab gedropt maar we zijn al bezig met een nieuw project. Deze kan je deze zomer verwachten.

Deekaa ; Wij zijn altijd bezig met nieuwe dingen en onszelf proberen te ontwikkelen zowel als artiest en persoon. Jullie zullen dus snel weer van ons horen.

9. Wat zijn jouw doelen? Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Geekaa ; Succesvol worden.

Deekaa ; Mijn droom is om samen met Geekaa gewoon de hele Benelux over te nemen en gehoord te worden. Dan kunnen we spreken over succes en die lijn doortrekken.

10. Welke tips & tricks wil jij meedelen aan beginnende artiesten?

Geekaa ; Blijven droppen en geef je dromen niet zomaar op hoelang het ook duurt.

Deekaa ; Ik zou zeggen ‘wees vooral jezelf en probeer nooit iemand proberen na te doen’. Wees ook zeker nooit verlegen in de booth. Maak lekker wat JIJ wilt maken en dan vind jij je eigen sound wel.

Bron : Deekaa & Geekaa

Bron : Geekaa

Bron : Deekaa

Wie graag op de hoogte wil blijven, volg de artiesten
op Instagram / Spotify / Youtube volgen.

Publicatiedatum : 24 mei 2024