FREDDIE GIBBS KRIJGT ZIJN EERSTE GROTE FILMROL

Freddie Gibbs zal na zijn Grammy nominatie de hoofdrol vertolken in de film “Down with the king”. Het is ook meteen de eerste keer dat de rapper acteert, gelukkig speelt hij een rapper. Dat ligt iets dichter bij zijn leefwereld, wat het misschien ook meteen wat makkelijker maakt.

In de film zal Freddie de rol op zich nemen van rapper Mercury Maxwell, die in de film ook wel beter bekend staat als Money Merc. Hij is op zoek naar een manier om de hip-hop wereld te verlaten, maar moet van zijn manager nog een album uit brengen. Wanneer hij zijn album aan zou moeten kondigen, beslist hij te onthullen dat hij ermee stopt. Niet lang daarna begint hij een band op te bouwen met zijn buurman die een passie heeft voor de landbouw. Al snel wordt dit ook de passie van Maxwell aka Gibbs.

De regisseur onthulde dat hij twee uitersten bij elkaar wou brengen, dus koos hij ervoor het genre hip-hop te vermengen met de landbouw. Hij vertelt ook dat de meeste films een underdog verhaal volgen, terwijl deze film het tegenovergestelde doet. Maxwell is een van de grootste namen in hip-hop en beslist uiteindelijk alles te laten vallen en weg te lopen van zijn oude leven.

Freddie heeft een grote invloed gehad op het uitwerken van het personage.