ENTERTAINMENT SECTOR VERZET ZICH TEGEN RUSLAND

Als reactie op de oorlog in Oekraïne verzetten steeds meer multinationals zich tegen Rusland door hun werkzaamheden te pauzeren of volledig stop te zetten. Zo ook de entertainment sector. Spotify gaf al aan het kantoor in Rusland te zullen sluiten. Ook de podcasts van de Russische staatsmedia worden beperkt om de verspreiding van “fake news” tegen te gaan.

Daar stopt het echter niet verschillende artiesten en labels hebben al gemeld geen optredens meer te doen in Rusland. Bands zoals Green Day en artiesten als Yungblud zeiden hun concerten al af. Zo scharen ze zich daarmee rechtstreeks achter Oekraïne.

Ook Netflix heeft een duidelijk standpunt ingenomen en weigert de Russische vraag om enkel nog propagandakanalen te streamen in Rusland. Zij moesten hiervoor verplicht 20, door de overheid gekozen, kanalen aanbieden.

Disney, Sony, Warner Bros, universal en Paramount verzetten zich dan weer door hun nieuwste films niet op de Russische schermen te laten verschijnen. Zij zullen dus niet getoond worden in de bioscopen. Daar naast kunnen ook de Russische films niet meer mee doen aan het filmfestival van Glasgow.

Bron: moviemeter.nl

Auteur: Michelle Milzink

Publicatiedatum: 07/03/2022