Emila De Assis – ‘Kwijt’

HOTTEST TRACK OF THE WEEK
(week 20)

Emila De Assis (21) werd de Hottest Track of the Week  (week 20) en is deze alvast niet ‘Kwijt’.

1. Waar gaat deze track over?

– Het gaat over een meisje die een relatie had met een jongen. De jongen behandelde haar niet goed en was ook niet te vertrouwen. Vooral omdat hij vaker vreemd is gegaan waar zij achteraf achter was gekomen.

Hij had uiteindelijk nog een kans gekregen in het voordeel van de twijfel, maar als snel maakte hij dezelfde fout maakt. Daardoor wist zij dat ze in de koud werd gelaten en hem al die tijd niet vertrouwde. Na het uitgemaakt te hebben voelde ze een opluchting omdat ze niet meer vast zat aan een toxic relatie. Echt blij was ze nooit in de relatie en dit uitte ze ook naar de buitenwereld.

Hierdoor werd haar ex jaloers en besef kreeg wat hij had aangedaan. Hij begon dingen naar haar te sturen zoals ; ‘Dat hij zichzelf kwijt voelt zonder haar en dat zij later spijt zal krijgen van de keuzen die ze heeft gemaakt’. Uiteindelijk heeft ze van haar manier van handelen geleerd en zou ze zeker niet dezelfde fout meer maken.

2. Welke betekenis heeft deze track voor jou?

– Dit nummer is een les waar ikzelf van heb geleerd. Het is een reminder om dezelfde fout niet 2 keer te maken. Uiteindelijk werd het ook een uitlaatklep voor mij om over mijn vorige relatie te kunnen luchten zonder dat er echt persoonlijke dingen of mensen worden benoemd. Hierdoor heb ik ook mijn waarden, grenzen en zelfrespect gevonden.

3. Is er een bepaalde boodschap/statement die je hiermee naar buiten wil brengen? Welke?

– Mijn statement is eigenlijk een hoop dat meiden die zich er in mee voelen er ook bij beseffen bij hebben. Besef voor wanneer ze uit een toxic relatie kunnen stappen voor hun eigen best wil is. Als je naderhand terug zou kijken… weet je dat je hebt gewonnen en beter uit bent zonder hem dan met hem. Maar ook dat iets negatiefs omgezet kan worden tot iets positiefs zoals muziek.

4. Welk publiek wilde je bereiken met deze track?

– Mijn publiek mag van jong naar oud zijn. Wat dit nummer het meest aantrek zijn jongen vrouwen van ongeveer mijn leeftijd.

5. Wie/wat heeft je geïnspireerd bij het maken van deze track?

– De inspiratie van dit nummer is mezelf. Vooral omdat dit nummer over mij gaat en trots ben op mezelf dat ik de stap heb durven te zetten na zo n lange tijd van ongelukkigheid.

6. Met wie heb je samengewerkt bij deze track?

– Ik heb samengewerkt met mijn vriend maher ahmed (@mohrtie). Maher is een producer en beatmaker. Hij is ook een talentvolle jongeman wat mij veel heeft geholpen en gemotiveerd.

7. Waarin verschilt deze track van je andere tracks?

– Het verschilt vooral met de muziekgenre. Deze nummer heeft een salsa drill achtige beat. Teksten komen af en toe wel overheen omdat ik graag over liefde en dergelijke schrijf. Ik ben een beginnende artist en zoek nog mijn draai in het vinden van onderwerpen om over te schrijven.

8. Had je zelf verwacht dat deze track het zo goed ging doen? Waarom wel/niet?

– Ja, ik heb veel steun van de mensen om mij heen. Vrienden en familie, en daar weer vrienden, familie en kennissen van. Die mij beluisteren en delen.

9. Indien er al een videoclip bestaat / of deze komt er nog aan, hoe heb je de tekst vertaald in beeld?

– Ik heb geen videoclip en ik ben voorlopig ook niet van plan om een videoclip te maken.

10. Ben je al bezig met een nieuwe track / nieuwe muzikale projecten?
Zo ja, wanneer kunnen deze verwachten?

– Ja, ik ben van plan om regelmatig liedjes uit te brengen in de toekomst. Wanneer? Durf ik nog niet te zeggen.

Bron: Emila De Assis

Bron: Emila De Assis

Bron: Emila De Assis

Emila De Assis – Kwijt (Prod. by Mohrtie)
EP Melodie Album

Je kan de Artiest volgen op de volgende platforms
instagram.comyoutube.com / spotify.com

Publicatiedatum: 20/5/2024