EDDIE MURPHY BEGINT WEER MET STAND-UP

Het is al een tijdje geleden dat Murphy het podium aanraakte als stand-up comedian. De actuer/regisseur onthulde een tijdje geleden op de ‘Comedy Gold Mines’ podcast van Kevin Hart dat hij nu al bezig zou zijn geweest met stand-up, moest er geen wereldwijde pandemie zijn.

Volgens Hart is het niet de eerste keer dat Eddie praat over zijn terugkeer naar de comedy scene. Maar Kevin meent dat hij iedere keer een beetje teleurgesteld is dat de ex-komiek nog steeds geen podium heeft aangeraakt. Maar daar komt verandering in!

Sinds de Netflix film ‘Dolemite’, die genomineerd werd voor een Golden Globe, heeft Murphy zijn terugkeer zitten plannen. Hij hoopte eerst ‘Dolemite’ uit te brengen, dan zijn ‘SNL’ optreden te doen en als laatste ‘Coming 2 America’. Maar toen verscheen plots het Corona virus en voor we het wisten was het allemaal om zeep voor Murphy.

“My plan was to do Dolemite, Saturday Night Live, Coming 2 America and then do stand-up. And then the pandemic hit, and it shut the whole shit down”, vertelt Murphy.

Volgens bronnen zou hij een deal hebben getekend met Netflix voor een onbenoemd aantal comedy specials voor 70 miljoen dollar. Dat is meer dan was Dave Chappelle en Chris Rock kregen.

Maar nu wacht hij tot na de pandemie voor zijn grote terugkeer.