DUGGY D – EP “BIGGIEMAN” OUT NOW!

Vandaag bracht Duggy D zijn eerste EP genaamd “Biggieman” uit! Dit project ligt hem zeer persoonlijk aan het hart, ook omdat hij een zware persoonlijke periode heeft meegemaakt.  Op de EP hoor je een meer volwassen Duggy die zijn keuzes en levensstijl uitlegt. Het is persoonlijker geworden, dan wat hij daarvoor heeft uitgebracht. Tot slot is “Biggieman” veelzijdig en neemt je mee op een trip van verschillende vibes!

Over Duggy D

Duggy D, AKA Biggie Man AKA Popps is jong, roekeloos en klaar om de rapgame stevig door elkaar te schudden. De Nederlands-Belgische rapper werd geboren in Rotterdam (°28/01/1999) waar de voorliefde voor r&b en 90’s hip hop werd doorgegeven van vader op zoon. In die periode verloor Duggy ook zijn vader, maar kreeg ook nog een life-changing boodschap van hem mee die de jonge rapper tot op de dag van vandaag inspireert: “Zoon, jij gaat muziek maken”.

In 2006 verhuisde Duggy naar Antwerpen en voegde daar dan ook daad bij het woord: op 10-jarige leeftijd maakte Duggy D zijn eerste tune op een beat van Snoop Dogg met een geïmproviseerde set-up in zijn slaapkamer.

Sindsdien is hij nooit meer gestopt met tracks maken. Eerst als onderdeel van Antwerps hiphop collective “Y.A.M.E.”,
maar ging later solo verder om zijn eigen ding te kunnen doen. En of dat een goede beslissing was… Popps is nog maar net 23 geworden, toch is hij erop eigen kracht al in geslaagd om een stevig palmares op te bouwen. Hij kwam al naar buiten met heel wat straffe clips en freestyles.

Verschillende tracks tikten al de 50K streams aan, waaronder ‘in de nacht ft. Lyna’ en ‘Stack of splash’. Duggy D staat garant voor keiharde drillflows, maar waagt zich ook aan meer commerciële tunes zoals ‘That good’. De rappers grote blow up kwam erechter in 2016 bij de release van de single “Occupé” en zijn remix van de track, “allo”; onder het label van Ismo, een legend in de game. “Allo” pakte meer dan 1,2 miljoen streams op spotify en liet iedereen sprakeloos achter. Allo liet zo’n goede indruk na dat hij een spitsessie versierde bij het Nederlandse Zonamo Underground. Op die manier kwam hij ook in de picture bij het Nederlands-Belgische hiphoplabel TopNotch, waar Duggy sinds 2020 mee samenwerkt. De apper zette al heel wat stappen en is ready om naar een ‘andere league’ te switchen!

Bron: @bigmanpoppi_

Tracklist

  1. Duggy D – 7M
  2. Duggy D – HLN
  3. Duggy D – Andere League
  4. Duggy D – La Guerre
  5. Duggy D – Tracksuit
  6. Duggy D – Streetqueen
  7. Duggy D – Energy
  8. Duggy D – Stack Balaize ft. Leblanco
  9. Duggy D – Stratirap
  10. Duggy D – Routine

Bron: Top Notch Belgium

Publicatiedatum: 18/02/2022