DMX HAD TOEKOMSTPLANNEN VOOR NIEUW ALBUM

De geruchten over een nieuw DMX album ontstonden ongeveer vijf jaar geleden toen de rapper samenwerkte met de legendarische collega’s Dr. Dre en Kanye West. Dat gerucht werd een jaar later bevestigd door producer Swizz Beats, die verklaarde dat X hard heeft gezwoegd om nieuwe muziek uit te brengen. Veel bronnen geloofden dat DMX zijn leven weer op de rails had en clean was en het publiek was verheugd over wat er zou aanbreken.

De artiest genoot van veel momentum en had een behoorlijke comeback door het uitbrengen van nieuw materiaal met medewerkster Dame Grease. In 2017 faalde de rapper echter in zijn langdurige strijd met middelenmisbruik en dat zette een streep door zijn muzikale prestaties. Na zijn stint in rehab zou DMX in 2018 veroordeeld worden tot een jaar gevangenisstraf en plannen over een nieuw album stierven tot twee maanden geleden.

In februari verscheen DMX op de Drink Champs podcast gehost door voormalig rapper N.O.R.E. en een potentieel album gesprek kwam ter sprake. De rapper kondigde officieel een nieuw album aan en sprak over een paar zeer opvallende features. DMX zei dat hij een liedje heeft met de Griselda rappers en de overleden rapper Pop Smoke. De laatste heeft een vergelijkbare stijl als DMX en de combinatie zou op zijn zachtst gezegd interessant zijn. X werkte niet veel met andere artiesten aan zijn vorige albums maar verklaarde dat hij veel interesse toonde in de nieuwe generatie en dat het een klank is die merkbaar zal zijn op de nieuwste plaat.