DISTRICT BORGERHOUT WIL JEUGDWERK IN DE WIJK VERSTERKEN MET EERSTE EDITIE VAN #2140INFORMATION

Op maandag 31 oktober organiseert district Borgerhout voor het eerst een trefdag voor het Borgerhouts jeugdwerk op 31 oktober tussen 10 uur en 16 uur in Muziekcentrum Trix. Maar liefst 100 begeleiders uit zowel het professioneel als het vrijwillig Borgerhouts jeugdwerk kunnen zich tijdens deze dag gratis bijscholen in verschillende onderwerpen. De Borgerhoutse jeugdraad koos alle onderwerpen. Met dit initiatief wil het district niet enkel het jeugdwerk versterken, maar ook inzetten op ontmoeting en de competentieontwikkeling van jonge Borgerhoutenaren.

Districtsschepen voor jeugd, Omar Al Jattari, legt uit:

“In een jong district als Borgerhout is een sterk netwerk binnen het jeugdwerk van cruciaal belang. Elk kind heeft recht op kwaliteitsvolle vrijetijdsbesteding. Het district zet dus graag in op extra ondersteuning van jonge vrijwilligers en professionele partners die het vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren vormgeven en begeleiden. Een sterk netwerk maakt sterk jeugdwerk en samen maken ze Borgerhout.”

©Victoriano Moreno

Sterk jeugdwerk door sterk netwerk

Iedereen die zich inzet voor Borgerhoutse jongeren kan op 31 oktober 2022 tussen 10 uur en 16 uur vier interessante workshops volgen in Muziekcentrum Trix. #2140InFormation is volledig gratis en inschrijven kan tot vrijdag 21 oktober 2022.

De thema’s die aan bod komen gaan over mentaal welzijn of discriminatie en racisme in het jeugdwerk tot heel praktische workshops zoals grime of EHBO. De Borgerhoutse jeugdraad koos alle thema’s. Ze spelen hiermee in op de actuele noden van het lokaal jeugdwerklandschap.

#2140InFormation draait niet enkel om bijscholen, maar ook om ontmoeten. Het Borgerhouts jeugdwerklandschap is zeer uitgebreid en divers. Op #2140InFormation is er ook ruimte voor kruisbestuiving tussen verschillende verenigingen. Verenigingen kunnen expertise uitwisselen en jongeren uit het vrijwillig jeugdwerk leren op deze dag ook andere organisaties en partners kennen waarmee ze kunnen samenwerken of later zelfs aan de slag kunnen als medewerker.

Meer informatie over het programma en inschrijven vind je op www.borgerhout.be. Je kan ook meteen online inschrijven.

Bron: pers.borgerhout.be

Publicatiedatum: 19/10/2022