District Borgerhout viert senioren met
gratis optredens en aandacht voor zelfzorg

Tussen 20 tot 25 november 2023 is het weer Vlaamse ‘Week van de Senior’. In samenwerking met de seniorenraad, de Theatergarage, ‘t Werkhuys en de dienstencentra, heeft district Borgerhout een reeks boeiende evenementen klaar om senioren in Borgerhout te vieren, samen te brengen en te informeren. Het beste nieuws? Alle activiteiten zijn gratis.

Bron: pers.borgerhout.be

Borgerhoutse senioren kunnen gratis genieten van een inspirerende infosessie over zelfzorg. Muzikaal talent van Riet & Roy kunnen ze ontdekken in de zalen van de lokale cultuurpartners de Theatergarage en ‘t Werkhuys. Riet & Roy zingen er de mooiste duetten. Ze brengen Nederlandstalige liedjes in een ander jasje, maar ook vertalingen van Engelse en Franse klassiekers. Er is ook aandacht voor beweging met een herfstwandeling met een erkende gids van Natuurpunt. De week wordt feestelijk afgesloten in het statige districtshuis met onder andere een sjoelbaktoernooi. Ook de prijsuitreiking van het biljarttoernooi dat zich tussen de Borgerhoutse dienstencentra afspeelt, zal dan plaatsvinden.

Districtsschepen voor senioren, Ben Van Duppen, besluit:

“Jezelf ontspannen en mensen ontmoeten, daar draait het deze week om. En we geven ook ondersteuning met een infosessie over zelfzorg. Daarin krijgen senioren de handvaten om hun mentale en fysieke gezondheid in balans te houden, samen met een gezondheidsconsulent. Ik ben ook blij dat we voor de eerste keer het seniorenfeest organiseren op twee locaties, ‘t Werkhuys binnen de singel, en de Theatergarage erbuiten. Zo moet niemand zich te ver verplaatsen om van het feest te kunnen genieten.”

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk voor Borgerhoutse senioren. Voor de optredens moet je wel je gratis tickets reserveren of ophalen in 1 van de 6 Borgerhoutse dienstencentra.

Alle praktische info en programmatie is te vinden op www.borgerhout.be/senioren. Voor meer informatie en inschrijvingen kan je ook mailen naar: senioren.borgerhout@antwerpen.be of bellen naar 03 338 17 43, tijdens kantooruren.

Bron: pers.borgerhout.be
Publicatiedatum: 26 november 2023