DISTRICT BORGERHOUT JONGEREN KIEST VOOR KLEUR MET NIEUWE EDITIE VAN WALLS OF BOHO

Met Walls of Boho 2 kiest het district Borgerhout voor een kleurrijk vervolg van een geslaagde eerste editie van het streetartproject in 2019. Tussen 5 en 15 oktober zullen locaties in zowel Borgerhout intra muros als extra muros onder handen genomen worden door streetartkunstenaars. Nieuw dit jaar is de unieke oproep om jongere Borgerhoutenaren aan het tekenen te zetten. Bovendien beperkt Walls of Boho zich dit jaar niet enkel tot muren.

Meer dan muren

Curator en kunstenaar Joachim Lambrechts ging samen met het district opnieuw op zoek naar uiteenlopende artiesten en ideale locaties. Joachim Lambrechts vertelt:

“Walls Of Boho’ is mijn geesteskind. Om het, na een zeer geslaagde eerste editie, te zien uitgroeien tot een nu al legendarisch kunstproject, bevestigt dat we iets goeds in handen hebben. Kunst is cruciaal en meer dan ooit nodig in onze samenleving.”

Verspreid over Borgerhout zullen nieuwe muurtekeningen de buurt sieren, maar ook andere plekken op het openbaar domein zullen kleurrijk schitteren. Om alle locaties te weten te komen, volg je best de social media van het district, want voorlopig houden ze de exacte locaties nog geheim.

Samen Borgerhout

Deze editie mogen Borgerhoutse jongeren tussen 12 en 20 jaar een ontwerp indienen. Uit deze ingediende voorstellen zal 1 gekozen worden dat door Joachim levensgroot op een muur wordt geschilderd. Iedereen die van tekenen houdt kan alleen, met een groepje vrienden of met een hele klas een ontwerp maken voor een muur in de Kwekerijstraat 112. De muur komt uit op het Terloplein.

Het thema van deze tweede editie is diversiteit. Dat zal zichtbaar zijn in de verschillende stijlen en ontwerpen van de artiesten, maar ook doordat jonge Borgerhoutenaren zelf kunnen deelnemen aan het project. Iedereen is anders en uniek, maar samen maken de inwoners en de artiesten Borgerhout nog kleurrijker.

Schepen voor wijkoverleg, Mariam El Osri, voegt nog toe:

“Walls of Boho zorgt niet alleen voor kleur op de muren van ons district, het draagt ook bij tot verbinding en samenhorigheid. Het is een platform om maatschappelijke thema’s aan te kaarten en/of te duiden op een creatieve manier. Daarnaast werkt het inspirerend voor jong en oud. En dat is waar we voor staan als bestuur.”

Praktisch

Jonge Borgerhoutenaren mogen hun ontwerp afgeven in Pleinhuis Zermatt aan het Terloplein. Wanneer het Pleinhuis gesloten is, kan je het ontwerp in de brievenbus in de Wijnegemstraat 65 deponeren of steeds in de bus van het districtshuis op het Moorkensplein 1. Dit kan je doen tot en met zondag 18 september. Voor vragen kan je terecht bij het wijkoverleg. Bel: 03 338 17 14 of mail: wijkoverleg.borgerhout@antwerpen.be

Om meer te weten te komen over de locaties, volg je het district op Facebook en Instagram.

De kunstwerken worden 15 oktober feestelijk geopend met een gratis fietstocht en ​ wandeltocht. Iedereen is welkom. Meer info daarover vind je binnenkort op: www.borgerhout.be

Bron: pers.borgerhout.be

Publicatiedatum: 2/09/2022