DETAILS OVER MOORD POP SMOKE VRIJGEGEVEN

Tijdens een getuigenis van een politie detective kwamen er allerlei details vrij over de moord op de overleden ‘Dior’ rapper. Die verklaring werd gegeven tijdens een van de eerste hoorzittingen van de zaak.

De misdadigers zouden op 19 februari in de airbnb woning van Bashar Jackson hebben geïnfiltreerd in de vroege ochtenduren via een raam op de tweede verdieping. Op dat moment was Pop aan het douchen, een vrouw die op dat moment bij hem verbleef kreeg een wapen tegen haar hoofd.
De inbrekers hadden semi automatische wapens. Volgens de agent hoorde de dame een gevecht komen van de badkamer ruimte. Ze hoorde Bashar roepen en niet veel later werd dat gevolgd door een geweerschot en Pop die op de grond viel.

Hij werd meteen verder getrapt door de agressors, desondanks dat alles had hij toch nog de kracht om zichzelf recht te zetten en verder te stappen. Maar dit werden zijn laatste stappen want vanaf hij beneden geraakt wordt hij terug neergeschoten. Deze keer is het fataal, ook in het ziekenhuis kunnen ze hem niet meer redden.

De getuigenis maakte deel uit van de eerste hoorzitting van Corey Walker, de enige meerderjarige agressor. Hij wordt beschuldigd van moord en diefstal, de moordenaars waren achter de artiest zijn juwelen. Als hij schuldig bevonden wordt zou hij de doodstraf kunnen krijgen. De andere beschuldigden zijn minderjarig, de jongste is nog maar liefst vijftien jaar oud.

Na de hoorzitting deelde Obasi Jackson, de broer van Pop Smoke, een tekst gericht naar de vrienden van de overleden artiest.

“I’m sorry da real wasn’t with you. I’m sorry you said n***as would shoot back and they didn’t. I’m sorry you thought n***as would fight for you and they’re not even doing that in death. Everybody gets mad when I speak up cause it threatens [their] position in this gang shit. On God we gon figure this out @realpopsmoke I tried to warn you bout this gang shit… I should’ve tried harder. It’s not fair how they doing you and I’m not allowing people to say they love you without proper recognition to you or the family!!!”