DE FORMULE ACHTER DJ KHALED

Vorige week vrijdag kwam “GREECE” en “POPSTAR UIT. Ondertussen is hij zich aan het klaarmaken voor zijn 12de studio album. Hoe krijgt hij het telkens voor elkaar om de elite op zijn album te laten rappen en wat doet DJ Khaled precies?

Inmiddels is de catchphrase “We the best music” en “D-D-D-D-J KHALEEED” een aanwijzing voor een hitsingle die tijdens de zomermaanden niet te vermijden is. DJ Khaled is verantwoordelijk voor het grote succes van onder andere “I’m The One”, “All I Do Is Win”, “I Got The Keys” en “Wild Thoughts”. DJ Khaled is een fenomeen en weet goed gebruiken te maken van social media, zijn snapchat stories worden maar liefst 3 tot 4 miljoen keer bekeken. Toch blijft het voor velen een mysterie wat de DJ eigenlijk toevoegt aan de muziek die hij uitbrengt. Is hij de beatmaker? De geldschieter? Iemand die simpelweg graag schreeuwt?

De “DJ” in Khaled

Geboren met een passie met muziek besloot een jonge Khaled te draaien als DJ. Het begon als een bijbaantje in de platenwinkel waar hij toen werkte maar groeide al snel uit tot een vaste baan als co-host op een radiostation in Miami. Dat hij dus daadwerkelijk een DJ is kunnen we vaststellen.

Lil Wayne & Birdman

Tijdens de job als co-host ontmoette hij een 12-jarige Lil Wayne die met zijn mentor Birdman regelmatig langskwam om onder andere muziek te promoten, zo begon het balletje te rollen. Hoe het met Lil Wayne & Birdman afliep is geschiedenis.

Debuutalbum

Na het sprokkelen van connecties bracht Khaled zijn debuutalbum “Listennn… The album.” uit. Het album eindigde op de twaalfde plaats op de Billboard 200 Charts. Doorheen de jaren wist DJ Khaled zijn catalogus uit te breiden en hitsingles te brengen die constant in ons hoofd blijven spoken.

Produceert DJ Khaled alles zelf?

De formule achter DJ Khaled? De man is een genie, 11 albums later weet hij keer en keer te verrassen. Het is een feit dat hij niet alles zelf produceert, hij heeft een team achter zich die de beste beats verzamelt terwijl Khaled de artiesten bij elkaar brengt en ze als een puzzel in elkaar steekt. Telkens weet hij de beste chemie te creëren en dat is ook een talent.