D.B.

NEW KID IN THE GAME

Daan de Brouwer (16), gekend onder de artiestennaam D.B. is een jonge opkomende artiest uit Stekene. Hij maakt rapteksten, gebruikt zijn muziek om een verhaal te vertellen en is volop bezig om diverse andere muziekstijlen te leren en uit te proberen. Zijn muziek gaat voornamelijk over de problemen dat D.B. in zijn verleden meemaakte. Hij vindt het niet erg dat we zijn gevoelige kan ontdekken. Hierdoor wil D.B. een voorbeeld zijn voor alle jongeren.

“Als er iets dat je schijt van moet hebben, moet je het gewoon laten lukken.”

Gebroken, gaat over wanneer D.B. emotioneel gebroken was door de tegenslagen in zijn jeugd, maar laat hij ook horen waar hij dankbaar voor was. Dit ondanks wat er hem heeft teleurgesteld en veel pijn heeft gedaan. Het is één van zijn meest gevoelige nummer waar hij al zijn emoties erin heeft verwerkt.

D.B. –  GEBROKEN

Hoe zou je jezelf omschrijven als artiest?

Een artiest die zijn dromen waar probeert te maken, door hard naar zijn doelen streven en een voorbeeld wil zijn voor de andere young boys die twijfelen om hun dromen waar te maken.

Hoe omschrijf je jouw muziek?

Ik beschrijf mijn muziek als een kijkje in mijn leven. Ik laat mijn gevoelige kant horen van de gebeurtenissen in mijn leven die mij veel pijn hebben gedaan.

D.B. – MY STORY

Waaruit / van wie haal jij je inspiratie?

Natuurlijk kijk ik heel hard op naar de bekende artiesten van Nederland en België. Maar mijn inspiratie haal ik vooral uit mijn eigen. Ik wil anders voorkomen dan anderen.

Wie is jouw voorbeeld in deze scene?

Mijn voorbeeld is mijn producer Miklo. Bij elke studio sessie leert hij mij veel dingen bij over het rappen, maar ook over het leven. Er zijn veel redenen waaromm hij een voorbeeld vr mij is. Maar de grootste 2 redenen zijn omdat Miklo op zichzelf alles doet in het leven, maar ook in de muziek wereld en omdat hij heel creatief is met clips, muziek… iets waar ik mij zelf ook echt zie doen. Mijn vele ideeën uitwerken naar grote projecten.

D.B. – VERANDERD

Hoe is deze muzikale passie ontstaan?

Ik droomde altijd al om naar de studio te gaan voor muziek te maken. Ik maakte altijd al rap teksten om mijn problemen te kunnen verwerken, want ik ben geen prater over mijn problemen. Tot een vriend mij een studio doorstuurde via instagram. Toen heb ik gewoon zonder er bij na te denken een studio sessie gereserveerd.

Hoe heeft jouw omgeving bijgedragen tot jouw succes?
En hoe heb jij jezelf succesvol gemaakt?

Het succes dat ik nu heb, heb ik vooral te danken aan mijn jongens. Mijn vrienden motiveren me. Hoe ik mijn succes zelf heb kunnen maken? Ik weet wat ik wil en ik maak er werk van!

Radio Stad 107.8 stelt voor onze New Kid in the Game, DB

Bron : D.B.

Radio Stad 107.8 stelt voor onze New Kid in the Game, DB

Bron : D.B.

Radio Stad 107.8 stelt voor onze New Kid in the Game, DB

Bron : D.B.

Radio Stad 107.8 stelt voor onze New Kid in the Game, DB

Bron : D.B.

Heb je een muzikale opleiding gevolgd? Zo ja welke?
Zo nee, welke andere opleiding heb je gevolgd + hoe heb jij je verdiept in de muziekwereld?

Ik heb geen muziekopleiding gevolgd.

Welke muzikale projecten heb je al gelanceerd?

Ik heb in een jaar tijd vier tracks gedropt op alle streamingdiensten en één officiële clip.

DB – KLEINE JONGEN

Ben je bezig met een nieuw track / muzikale (of andere) projecten?
Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

Ik heb één track (schade) klaar liggen. Die kunnen ze heel snel verwachten! Deze maand nog! Ondertussen ben ik ook bezig met een clip van een nieuw nummer (comeback) die ook nog gaat komen.

Wat zijn jouw doelen? Waar zie jij jezelf over 5 jaar?  

Doelen. Mijn diploma behalen en mijn muziek wereldwijd verspreiden.
Ik hoop mijn brood met rap te kunnen verdienen en mijn moeder geld te kunnen geven voor alles wat zij heeft gedaan voor mij.

Social Media :

D.B. Instagram / Youtube / Spotify

Publicatiedatum: 14/2/2023