David Amara

ARTIEST VAN HET WEEKEND (week 12)

David Amara, geboren als David Barrero (32) in Brussel, België op 29 oktober 1991. De jonge latino schrijft en zingt/rapt in verschillende muziekstijlen en in zijn twee moedertalen, namelijk Spaans en Frans. Hij weet zijn cultuur te combineren met zijn muzikale kennis om een ​​uniek universum te creëren met Latijnse ritmes. Een universum variërend van Reggaeton tot Dancehall via Trap en Moombahton. De Singer-songwriter komt met nieuwe muziek en steeds in een heel andere stijl dan hij gewend is.

1. Hoe zou je jezelf omschrijven als artiest?

– Ik omschrijf me zoals een urban artiest die zich aanpast aan meerdere muziekstijlen.

2.  Waaruit / van wie haal jij je inspiratie?

– Er zijn verschillende artiesten die ik graag heb. Ik luister naar verschillende muziek stijlen maar als er wel één artiest is die mij de zin heeft gegeven. Daddy yankee was de artiest die mij de zin gaf om latino muziek te doen toen ik jonger was.

3. Wie is jouw voorbeeld in deze scene?

– Voornamelijk mijn ouders.

4. Hoe is deze muzikale passie ontstaan?

– Zoals de vorige vraag, ontstond mijn passie voor muziek door mijn ouders. Mijn vader luisterde vaak naar Spaanse muziek zoals ‘rumba’ en mijn moeder altijd naar ‘Salsa’ muziek. Dankzij dit groeide ik op in hun muziek en cultuur. Sinds kleins af aan amuseerde ik me om playbacks te doen op de liedjes die mijn ouders luisterde. Hierdoor dacht ik om ooit een grote zanger zou worden. Sinds mijn 11de was het hierdoor zeer eenvoudig om teksten en liedjes te schrijven.

5. Hoe heeft jouw omgeving bijgedragen tot jouw succes?
En hoe heb jij jezelf succesvol gemaakt?

– Mijn familie houdt van wat ik doe en hebben me altijd aangemoedigd. Mijn objectief is om altijd een hit uit te brengen, niet voor de bekendheid maar voor mijn persoonlijke doel. Ik ben al jaren in de muziek ondanks het al 3 jaar geleden was dat ik nog iets heb uitgebracht.

6. Heb je een muzikale opleiding gevolgd? Zo ja welke?
Zo nee, welke andere opleiding heb je gevolgd + hoe heb jij je verdiept in de muziekwereld?

– Néen, ik heb geen enkel opleiding gevolgd. Voornamelijk omdat ik autodidact ben en mijn kennis vergaar door zelfstudie.

7. Welke muzikale projecten heb je al gelanceerd?

– Ik was beginnen opnemen in een studio in 2012 onder een ander naam. Mijn eerste officiële single was in 2016 ‘On n’est pas marié’. Sindsdien heb ik ongeveer 13 singles onder mijn artiestennaam David Amara.

8. Ben je bezig met een nieuwe track / muzikale (of andere) projecten?
Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

– Ja, ik ben bezig met de videoclip van Oye Baby die in de loop van de maand april zal uitkomen. Ik heb een nieuw nummer die klaar is maar voor ik die uitbreng wil ik mij op Oye Baby concentreren. Vooral omdat ik denk dat deze veel potentieel heeft.

9. Wat zijn jouw doelen? Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

– Mijn doel is om door te gaan met muziek te maken die ik leuk vind. Vooral om de mensen die mij vanaf het begin hebben gevolgd verder plezier te geven. Over 5 jaar hoop ik een hit te hebben gemaakt.

10. Welke tips & tricks wil jij meedelen aan beginnende artiesten?

– Luister niet te veel naar mensen. Meningen zijn belangrijk, kritiek ook, maar je instinct volgen is nog belangrijker. Het allerbelangrijkste is : werken en werken om het beste uit jezelf te halen.

David Amara

Bron : David Amara’s Instagram

David Amara

Bron : David Amara’s Instagram

David Amara

Bron : David Amara’s Instagram

David Amara – Oye Baby (EP Cover)

Wie graag op de hoogte wil blijven, volg de artiest
op Instagram / Spotify / Youtube volgen.

Publicatiedatum : 22 maart 2024