DANIEL KALUUYA QUOTE NIPSEY HUSSLE NA WINNEN GOLDEN GLOBE

Kaluuya won een award voor zijn prestatie in ‘Judas & The Black Messiah’ als Fred Hampton, de leider van de Black Panther partij. De acteur kon vanwege de wereldwijde pandemie niet aanwezig zijn tijdens de uitreiking van de award dus ging de acceptatie speech online door, maar niet zonder problemen.

Het begin van de speech was niet te horen vanwege technische problemen, waardoor de globes de acteur zijn speech bijna oversloegen. Gelukkig kwam het geluid meteen weer door en hoorden we Kaluuya zeggen “You did me dirty!”

Tijdens zijn speecht bedankt Daniel verschillende mensen voor het steunen van de acteur en artiesten waar hij naar luistert voordat hij iets belangrijks te doen heeft. Wat opviel was dat hij op een bepaald moment de overleden rapper en ondernemer Nipsey Hussle quote met de woorden “we’re here to give ’till we’re empty”.  Dat is ook de attitude die de acteur hield tijdens het maken van de film.

Die attitude telde ook voor zijn medester Lakeith Stanfield die een FBI informant speelt in de film die de Black Panther partij binnendringt. Stanfield verteld dat die rol een tol had op zijn mentale gezondheid, zeker wanneer hij het scherm moest delen met Kaluuya zijn overtuigende acteer prestatie als Fred Hampton.

Sometimes your body thinks that’s real, everything you’re putting it through. It’s no wonder I’ve been feeling so stressed out and having panic attacks. I realized going forward before I step into something like that again, maybe have a therapist” verteld de acteur.

Bekijk hieronder de speech van Daniel Kaluuya: