CORDAE DROPT EP “JUST UNTIL…”

De artiest die voorheen bekend stond als YBN Cordae en deel uitmaakte van YBN’s Nahmir crew heeft een EP uitgebracht in aanloop naar zijn tweede album. Het twaalf minuten durende project dat vier nummers bevat begint met het nummer “More Life” met Q Tip die ook deel uitmaakte van de productie van het nummer. De EP voegt toe aan het momemtum dat hij verwierf met zijn debuutalbum “The Lost Boy” dat in 2019 uitkwam.

De intro is een puur met rap doordrenkt nummer dat Cordae’s veelzijdigheid en manier van zinnen brengen laat zien. Het volgende nummer is “Dream in Color” waar Cordae een meer muzikale flow beheerst en bewijst dat hij zich makkelijk leent voor verschillende stijlen. We hebben al meer kunnen horen van Cordae’s vocale capaciteiten op het debuutalbum tijdens de collab met zanger Anderson .Paak.

In het derde nummer “Wassup” met de excentrieke Young Thug leent hij zijn raps uit aan een actuelere stijl van rappen die kenmerkend is voor de jongste generatie. Het nummer is een pak eenvoudiger dan de andere nummers omdat het niet gebaseerd is op harde en moeilijke teksten en gewoon leunt op de beat en de flow van het nummer.

De artiest sluit zijn EP af met zijn kenmerkende stijl in muziek. “Thornton Street” is een nummer dat herinneringen ophaalt en een beetje geschiedenis geeft aan Cordae’s verhaal. De structuur van de afsluiter is totaal verschillend van het vorige nummer, hier zijn de teksten en de uitvoering prioritair terwijl de beat simpel maar effectief is.