“WE MOETEN VROUWELIJKE SPORTEN BESCHERMEN IN ONZE SCHOLEN”

Enkele dagen geleden keurde Florida de wet goed die verklaart dat trans studenten niet langer mee mogen doen met vrouwelijke sportvakken op school. Ze moeten mee deelnemen met de mannen, wat voor heel wat controverse zorgt. Caitlyn Jenner, wie zelf een trans vrouw is, zorgde voor nog wat meer disharmonie met haar opinie over deze zaak.

De ex-olympiaanse kampioen werd gevraagd naar haar mening van de legislatie van de nieuwe wet. Naar iedereens verbazing vond ze het een correct idee. Ze verscheen voor de camera van TMZ. “Dit gaat over gelijkheid. Ik vind dat biologische mannen die trans zijn niet mee mogen doen met vrouwelijke sportcompetities. Het is gewoon niet eerlijk en daarnaast moeten we onze meisjes beschermen.” 

Wanneer de cameraman haar op haar eigen positie wees en vroeg of dit niet rechtsreeks inging tegen de gender identiteit van die trans vrouwen verdween Jenner.

Caitlyn krijgt veel kritiek voor haar sociaal conservatieve meningen, zoals haar oppositie tegen het huwelijk tussen hetzelfde geslacht. Jenner is recent ook bezig met een campagne voor het worden van de gouverneur van Californië.