DELLY RANX
(Prod. Babybang)

BEST COLLAB

Best Collaboration of the Week is Delly Ranx met het nummer F*ck Mi Suh een productie van DJ Babybang.

Delly Ranx

De Internationaal erkende artiest en producer Delly Ranx vertegenwoordigt de perfecte combinatie van puur talent, showmanship en zijn vaardigheid in song-making. Delly Ranx heeft zichzelf gevestigd als een vaste waarde in de muziekindustrie, zowel als een keiharde, melodieuze deejay en als een creatieve, innovatieve producer.

Delly, geboren als Delroy Isaac Foster en afkomstig uit de grote stad Kingston, Jamaica, werd al op jonge leeftijd aangetrokken door muziek. Toen hij 9 jaar oud was, won Delly een populaire jeugdtalentenwedstrijd in zijn gemeenschap, wat hem het respect van zijn leeftijdsgenoten opleverde en het begin van zijn muzikale reis markeerde. Na het afronden van de middelbare school duurde het niet lang voordat Delly zijn eerste hit opnam: Sound Boy General geproduceerd door Anthony Malvo en de legendarische Anthony Red Rose. Er bleven hits komen met dancehall-klassiekers Gal Nuh More Than You, Pelpa en Headache featuring Elephant Man.

download Delly Ranx Biography

Ninja Teeth ft Delly Ranx – Sound Boy General

Dave Gordon Timothy Masumbuko, beter gekend als BabyBang, is een Europese producer, songwriter en DJ. Hij heeft naam gemaakt in de dancehall-muziekscene, met zijn authentieke en onderscheidende producties die worden ingezongen door enkele van de grootste namen in de industrie. Het werk van BabyBang heeft hierdoor een brede erkenning gekregen.

Naast zijn productievaardigheden is BabyBang ook een getalenteerde songwriter. Hij heeft zijn veelzijdigheid getoond door soepele hooks te schrijven voor nummers als “Undress You”, ism Zouk-legende Kaysha, en door ruwe en krachtige vocal in te brengen op nummers als “Rum”. Zijn vermogen om naadloos te schakelen tussen verschillende stijlen heeft hem tot een veelgevraagde medewerker in de muziekindustrie gemaakt.

Als DJ staat BabyBang bekend om zijn dynamische sets, waarbij klassieke dancehall wordt gecombineerd met de nieuwste en populairste riddims. Zijn sets zijn energiek en krachtig en vangen de essentie van het dancehall-genre. Hij trad op bij verschillende evenementen en clubs over de hele wereld en liet het publiek altijd in een staat van euforie achter.

BabyBang runt zijn eigen label Dutty Records en zijn eigen productiehuis Riddim Kingz, dat een hub is geworden voor getalenteerde muzikanten en producers. Hij zet zich in om de volgende generatie dancehall-artiesten te promoten door hen de tools en middelen aan te bieden die ze nodig hebben om te slagen in de industrie.

Concluderend, BabyBang is een echte meester in zijn vak, waarbij hij zijn productievaardigheden, vaardigheid in het schrijven van liedjes en DJ-vaardigheden combineert om een unieke en krachtige muzikale ervaring te creëren. Hij is echt een ambassadeur voor echte dancehall-muziek in Europa en zijn geluid gaat wereldwijd.

Kaysha ft Babybang – Undress You

Wat is het idee achter de collab?
We werken nu al enkele jaren samen aan muziek, dus soms stuur ik Delly Ranx muziek of hij stuurt me vocals.we werken echt samen op een natuurlijke manier en met goede energie niets is geforceerd.
Welke betekenis heeft deze track/collab voor jullie?
Ik denk dat de track echt nog eens laat zien dat goede muziek zen weg altijd gaat vinden naar het publiek uiteindelijk.
Is er een bepaalde boodschap/statement die jullie hiermee naar buiten willen brengen? Welke?
Deze track is een echte dancehall banger dus de boodschap is raw dancehall feel good music. Als deze word gedraaid in the club of dancehall party zullen de Riddim en vocals voor zich spreken

Delly Ranx

Welk publiek wilden jullie bereiken met deze track?
Ik denk in eerste instantie het dancehall/reggae publiek, maar geloof dat deze gemakkelijk de crossover zou kunnen maken naar de r&b & Hiphop parties waar ook altijd liefde word getoond aan Afro & dancehall muziek and dare i say het grote publiek zoals ook andere dancehall artiesten al hebben gedaan voor ons.
Wie/wat heeft jullie geïnspireerd bij het maken van deze track?
Ik denk gewoon dat de cultuur waar we in leven alles is wat we nodig hebben om tunes zoals deze neer teleggen. We leven dit echt ons doel is niet de fame en glory maar gewoon goede muziek te maken die mensen even alles kan laten vergeten.
Op welke manier inspireren jullie elkaar?
Als het muzikaal klikt dan is dat alles is wat je nodig hebt. We werken al enkele jaren samen aan muziek en hebben al heel wat underground dancehall bommetjes met artiesten zoals Demarco, Vershon, Pressure en nog zo veel meer… dus onze inspiratie is en zal altijd goede muziek droppen niet meer niet minder.
Hadden jullie zelf verwacht dat deze track het zo goed ging doen? Waarom wel/niet?
Wel langs één kant weet je meteen dat een track goed is, het enigste wat je niet weet is hoeveel mensen hem zullen horen en hoeveel media hem uiteindelijk aandacht gaat geven. Maar ik had wel een gevoel dat deze BIG kon worden. Maar uiteindelijk heb je het zelf niet onder controle hoe andere mensen hem voelen, dus ben super dankbaar dat mensen hem zo veel positieve aandacht geven.
Indien er al een videoclip bestaat / of deze komt er nog aan, hoe hebben jullie de tekst vertaald in beeld?
We zijn aan een video aan het denken, Nu het probleem is Delly Ranx zit in grotendeels in America en ik zit aan deze kant van de oceaan. Nu er zijn veel manieren hoe we deze track kunnen in beeld brengen zonder dat we er zelf moeten inzitten. Dus het zou wel eens een ode aan de dancehall Queens kunnen worden.

Delly Ranx – F*ck Mi Suh
(Produced by Babybang)

Kunnen we in de toekomst nog een featuring verwachten tussen jullie?
Ja dat zeker, we hebben al nieuwe muziek die klaar staat voor release . Maar al onze focus is nu even op “Fuck mi suh”.

Ben je al bezig aan een nieuwe track / nieuwe muzikale (of andere) projecten? Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?
We hebben releases tot aan de zomer met verschillende featurings & solo. Dus er komt veel muziek aan.

Delly Ranx, F*ck mi suh (prod. by Babybang)

Volg Delly Ranx op Instagram.com / Spotify.com
Volg Babybang op Instagram.com / Spotify.com

Beluister/Bekijk andere nummers op Delly Ranx’s youtube.com
Beluister/Bekijk andere nummers op Babybangworld’s youtube.com

Publicatiedatum : 13/3/2023