COOPER X LOO$

BEST COLLAB

Best Collaboration of the Week is de duo Cooper en Loo$ met hun nummer WRONG.

Wat is het idee achter de collab?
Wij kennen elkaar van school en spraken vaak af om muziek te maken. Onze samenwerking gaat voornamelijk vanzelf, we praten een beetje, we drinken wat en we lachen wat, maar laten alles gewoon vanzelf gaan en forceren niks. We hebben eigenlijk zoveel tracks samen die klaarliggen om uit te brengen en Wrong was er een van. Loo$ speelde de beat af toen we in de studio van Riverside zaten en alles verliep vlot.
Twee uur later was alles uitgeschreven en opgenomen wat niet vaak voorkomt bij mij omdat ik heel kieskeurig ben over mijn woordkeuzes, maar hier was dat helemaal niet nodig.
Welke betekenis heeft deze track/collab voor jullie?
Een heel grote betekenis, dit soort liedjes zijn zowat onze favoriete liedjes om te maken omdat het gewoon een enorme uitlaatklep kan zijn. Ook vooral omdat dit een liedje is waar heel veel mensen zich in kunnen herkennen en verder kan helpen omdat er velen denken dat het fout is om uw mentale welzijn op de eerste plek te zetten. Al is het maar 1 zieltje die we kunnen helpen door het maken van dit liedje zijn we al tevreden, dat is uiteindelijk het enige wat we willen.
Is er een bepaalde boodschap/statement die jullie hiermee naar buiten willen brengen? Welke?
Dat het niet erg is om jezelf eens op de eerste plaats te zetten, als het in uw hoofd niet goed zit ga je sowieso de mensen die het dichtst bij jou staan er mee pijn doen.
Best Collab W06 Cooper ft Loo$

Cooper

Welk publiek wilden jullie bereiken met deze track?
We hadden eigenlijk geen doelgroep voor ogen, zo werken we eigenlijk altijd als we muziek maken. Dit is puur voor de mensen die zich erin relateren en dit soort muziek graag luisteren, voor ons is het gewoon een heel mooie uitlaatklep.
Wie/wat heeft jullie geïnspireerd bij het maken van deze track?
Loo$: Voor emotionele beats is het vooral Juice WRLD, zijn type beats brengen echt een machtige vibe bij dit soort topics. Vooral als je de clichés om over gevoelens te praten aan de kant wilt schuiven is Juice WRLD wel echt het perfecte voorbeeld.

Cooper: Vooral de situatie waar ik mezelf in bevond, vergde sowieso al heel erg veel moeite met het uiten van hoe ik me voel, dus als ik er niet over kan praten maak ik er een liedje over.

Op welke manier inspireren jullie elkaar?
Loo$: Door samen te zitten, te chillen & te praten voordat we aan een liedje beginnen. Cooper inspireert me ook voor de kwaliteit van mijn beats. Hij heeft me zowat onder zijn vleugel genomen op het maken en mixen van beats en het mixen van vocals en daar ben ik hem heel dankbaar voor.

Cooper: Echt gewoon door de vibe die we elkaar altijd geven door gesprekken, momenten die we samen beleven. We zijn heel erg goed op elkaar afgestemd en daar kwam (tot nu toe en hoop dat dat zo mag blijven) altijd wel iets moois van. Wij kunnen heel erg veel van elkaar leren en als ik met Loos in de studio zit halen we altijd wel het beste uit elkaar, ik op vlak van mijn vocals en hij op vlak van zijn beats.

Best Collab W06 Cooper ft Loo$

Loos

Hadden jullie zelf verwacht dat deze track het zo goed ging doen? Waarom wel/niet?
We hadden eigenlijk helemaal geen verwachtingen, zo krijg je ook geen tegenslagen. We ontvangen sowieso alles met open armen en zijn al blij dat de muziek die wij maken goed ontvangen wordt. Zolang wij muziek kunnen maken zijn we tevreden.
Indien er al een videoclip bestaat / of deze komt er nog aan, hoe hebben jullie de tekst vertaald in beeld?
Ik wil eigenlijk zoveel mogelijk van mijn muziek dat vorig jaar gemaakt werd uitbrengen, dus ben altijd heel erg gefocust geweest van hoe dat ik alles in een videoclip zou verwerken, maar ik vond dat bij dit liedje niet zo nodig. Het liedje op zich zegt naar onze mening al voldoende.
Best Collab W06 Cooper ft Loo$

Cooper

Kunnen we in de toekomst nog een featuring verwachten tussen jullie?
Heel zeker, wij hebben voldoende klaar liggen om aan jullie te laten horen. Dus jullie kunnen dit jaar zelfs nog collabs van ons verwachten.

Ben je al bezig aan een nieuwe track / nieuwe muzikale (of andere) projecten? Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?
Loo$: Ik ben elke dag bezig met het maken van beats, je kunt nog veel verwachten in verschillende genres. Heb nog liedjes klaarliggen met Deeyaygo en een Techno liedje met Dj-duo WiNo. Zelf ben ik nog bezig met een project van Lo-Fi Hip-Hop beats om wat te kunnen experimenteren Dus je kan zeker wat van mij verwachten in de komende tijd.

Cooper: In December 2022, had ik besloten om dit jaar elke maand een liedje zou uitbrengen. Ik heb ze allemaal al af en klaarliggen om ze uit te brengen. Het zijn dus echt gewoon de liederen die ik vorig jaar gemaakt had dat ik eigenlijk in een project wou steken, maar het leek me uiteindelijk toch een beter idee om ze allemaal apart te releasen als singles.
Cooper ft Loo$ - Wrong

Cooper ft Loo$ – Wrong

Volg Cooper op Instagram.com / Spotify.com
Volg Loo$ op Instagram.com / Spotify.com

Beluister/Bekijk andere nummer op Cooper’s youtube.com

Publicatiedatum : 6/2/2023