AXELENCE ft
TAWSEN, DIMA DIMA

BEST COLLAB

Best Collaboration of the Week is Axelence featuring Tawsen, Dima Dima met hun nummer CHÉRIE.

Axel Vemba werd geboren in Sint-Agatha-Berchem (Brussel) met Congolese roots. Muziek hield hem al ruime tijd bezig. Op negenjarige leeftijd schreef hij zijn eerste raptekst als een ode aan zijn favoriete leraar. Zijn oudere broers en zussen hebben van jongs af hem in de R&B en Amerikaanse hiphop ondergedompeld.

Hij leerde Engels door naar de liedje van Lil’ Wayne en Drake te luisteren. Hij begon zijn carrière op 16-jarig leeftijd bij de hiphopgroep Young Nation 01, een rapperscollectief waarmee hij zichzelf bewees in de muziek, maar ook in het bedenken van videoclip, merchandising en evenementen. Nu staat hij meer bekend als soloartiest onder de artiestennaam Axelence en werd lid van de label Jeunes Boss. Als hij de scene zelf niet aanwakkert, organiseert hij de XLNCY Night parties, een concept waar lokaal talent uit de Belgische hiphopscene in de kijker zet en viert.

Axelence – Benteke

Hij maakte snel naam met tracks als “Benteke”, gedeeld door de Rode Duivels-spits zelf, “Lit It Up” en de freestyle-serie “For The City”. In die laatste rapt de veelzijdige Brusselaar in het Frans, Nederlands en Engels. Deze veelzijdige jonge artiest, een echt product van het kosmopolitische leven in Brussel, schakelt gemakkelijk van de ene taal naar de andere, evenals van rap naar zang.

Best Collaboration of the Week - Axelence ft Tawsen, Dima Dima

Axelence

Wat is het idee achter de collab?
Eerst door een kennismaking in de loge’s van een voetbalmatch van RSCA met z’n drieën en onze teams, die al connecties hadden. Dan was er in de zomer een sessie met drieën tijdens een schrijverskamp voor mijn project. De dag ervoor hadden Glodi West en Petit Bison de beat gemaakt, en had ik het begin van het refrein al gevonden. Tijdens de sessie met drieën, hebben we de track helemaal afgewerkt. Er was een heel leuke vibe in de studio.
Welke betekenis heeft deze track/collab voor jullie?
Voor mij veel, het is mijn eerste collab sinds dat ik een solo artiest ben (ik begon in groep), meteen met twee zeer talentvolle artiesten. Voordat we track uitbrachten hadden we die op TikTok geteased en zeer snel had de video 80.000 views en begonnen mensen achter de track te vragen. Het was een leuk gevoel om deze op valentijnsdag de wereld in te kunnen sturen.
Is er een bepaalde boodschap/statement die jullie hiermee naar buiten willen brengen? Welke?
Het is een soort van liefdesverklaring. Mensen wees niet bang om uw partner te claimen en tegen hem/haar te zeggen wat hij/zij voor je betekent !

Best Collaboration of the Week - Axelence ft Tawsen, Dima DimaBest Collaboration of the Week - Axelence ft Tawsen, Dima Dima

Tawsen en Dima Dima

Welk publiek wilden jullie bereiken met deze track?
Deze track is voor iedereen. Waarschijnlijk zou je als target audience eerder vrouwen in gedacht hebben maar er zijn ook heel veel mannen die deze track leuk vinden. Iemand heeft mij vandaag nog vertelt dat haar moeder de track heeft geapprecieerd, dus kwa leeftijd is ook geen limitatie.
Wie/wat heeft jullie geïnspireerd bij het maken van deze track?
Ik denk onze significant others, en als we dat niet hebben dan het idee hiervan.
Op welke manier inspireren jullie elkaar?
In de studio was het echt een vibe, bij rappers heb je gezonde concurrentie door de beste bars en de beste flows te willen hebben. In dit geval was het een kwestie van de beste vibes bij de beste background vocals te vinden, Tawsen en DIMA DIMA kunnen zo echt uren bezig zijn!
Best Collaboration of the Week - Axelence ft Tawsen, Dima Dima

Axelence

Hadden jullie zelf verwacht dat deze track het zo goed ging doen? Waarom wel/niet?
Natuurlijk kan je nooit op voorhand weten een liedje zal doen dus neen, maar we hadden wel vertrouwen in de track. Toen mensen op TikTok hierom vroegen wisten we ook dat het bij veel mensen in de smaak viel. Maar toch zijn we aangenaam verrast.
Indien er al een videoclip bestaat / of deze komt er nog aan, hoe hebben jullie de tekst vertaald in beeld?
De video is zeer simpel, het is eigenlijk een videoshoot van een videoshoot in beeld gebracht op een witte achtergrond met drie danseressen.

Axelence – Best Life

Kunnen we in de toekomst nog een featuring verwachten tussen jullie?
Wie weet, het is echt een plezier om met hen samen te werken.

Ben je al bezig aan een nieuwe track / nieuwe muzikale (of andere) projecten? Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?
Stay tuned !

Axelence ft Tawsen, Dima Dima – Chérie

Volg Axelence op Instagram.com / Spotify.com
Volg Tawsen op Instagram.com / Spotify.com
Volg Dima Dima op Instagram.com / Spotify.com

Beluister/Bekijk andere nummer op Axelence’s youtube.com

Publicatiedatum : 27/2/2023