JAHYANAI ft DJ FASTA x TEAM DAMP
‘Gyal Go Down Low’

Artiest van het Weekend (week 22)

Team DAMP is het ambitieuze verhaal van twee muziekfanaten uit het pittoreske Brugge. Ze hebben ieder ervaring in verschillende hoeken van Bass muziek. Beiden waren actief in genres variërend van Dubstep tot Drum and Bass, Hiphop en Reggae, Jungle en Tropical bass. Team DAMP is een energiek collectief met een vakkundige deejay en een opzwepende MC. Met Caribische sferen als uitgangspunt verkennen de twee het volledige spectrum van Dancehall, Afrobeats, Kuduro Rhythms, Tropical Bass, Reggae…

Het duo is tevens curator van het succesvolle Nah Mean party concept en het onvermijdelijke Bomboclat festival, dat waarschijnlijk ook het meest verfrissende Dancehall en Afrobeats festival is van België.

Ook al houdt Team DAMP zich niet vast aan één muziekstijl, ze houden wel vast aan één sfeer: Positieve energie. Verwacht een opbeurende, tropische en Bass heavy ervaring. Dames laten hun beste moves zien, terwijl mannen hun aanstekers laten knallen en met vlaggen zwaaien voor Team DAMP.

#DAMP

1. Hoe zou je jezelf omschrijven als artiest?

– Team DAMP is een energiek duo die in basis z’n naam opbouwden als SoundSytem (mc + dj) en organisator van Dancehall & AfroBeats evenementen bijname P&V Bomboclat Festival & Nah Mean. Tijdens de covid-periode ontstond de drang om na jaren achter de schermen ook met eigen producties naar buiten te komen. Zo zette Team DAMP z’n eerste stappen als Dancehall producers, in samenwerking met vocalisten die ze op hun jarenlange pad reeds hadden gekruist en een band mee opgebouwd..

2.  Waaruit / van wie haal jij je inspiratie?

– Enerzijds halen we heel wat inspiratie uit onze ervaringen binnen het genre doorheen de jaren. Nachtelijke avonturen, indrukken, ontmoetingen & vriendschappen met vocalisten, freestyles & mixes tijdens optredens, …  Anderzijds is er steeds een positieve energie tussen ons, Wannes en Hannes, samen in de studio zitten brengt op onverklaarbare wijze creativiteit naar boven die (meestal) resulteert in leuke resultaten.

Tenslotte was onze trip naar Jamaica in april 2024 immens inspirerend, het eiland ademt muziek en goeie vibes. Hetgeen zich weerspiegelt in de muziek die daar werd gemaakt en er in de toekomst nog aankomt….

3. Wie is jouw voorbeeld in deze scene?

– We hebben heel wat voorbeelden en idolen, maar voor deze vraag even de focus op de “producer” zijde van het proces. Hoe Diplo/Major Lazer het genre Dancehall in de mainstream hebben gebracht, zonder aan de intrinsieke eigenschappen van die stroming te sleutelen is tot op heden nog steeds een voorbeeld. Meer recent en in ons buurland maken producers als Tribal Kush en Kybba gelijkaardige bewegingen.

Jahyanai x DJ Fasta x Team DAMP – Gyal Go Down Low.

4. Hoe is deze muzikale passie ontstaan?

– Enkele zestienjarigen die hun eerste Reggae en Dancehall platen te horen kregen in een houten hut te midden van de West-Vlaamse velden. Daar ligt het zaadje van al hetgeen daarop volgde…

5. Hoe heeft jouw omgeving bijgedragen tot jouw succes?
En hoe heb jij jezelf succesvol gemaakt?

– Het is wel degelijk een wisselwerking. In basis delen we iets die we zelf creëren met onze omgeving. Dit met de bedoeling dat we hiermee onze omgeving leuke muzikale momenten van samenhorigheid en ontspanning kunnen bieden. Omgekeerd support deze omgeving, bijvoorbeeld de mensen die naar onze evenementen komen of eraan meewerken of er performen, onze muzikale projecten 100%. Zo ontstaat een dynamiek waarbij we elkaar omhoog kunnen duwen. Succes ontstaat volgens ons nooit alleen, maar is een community gegeven.

Charly Black x Team DAMP – 420

6. Heb je een muzikale opleiding gevolgd? Zo ja welke?
Zo nee, welke andere opleiding heb je gevolgd + hoe heb jij je verdiept in de muziekwereld?

– Wannes studeerde af als audio-engineer en komt uit een erg muzikaal nest. Hannes volgde muziekschool en speelde gitaar. Beiden startten op jonge leeftijd met toasten, draaien en produceren.

.

7. Welke muzikale projecten heb je al gelanceerd?

– Onze nieuwe track “ Gyal Go Down Low” met Jahyanai & Dj Fasta vormt een hoogtepunt in een stijgende lijn van tracks de voorbije jaren met artiesten als Kalibwoy, Million Stylez, Charly Black, Bay-C, Lanae, Shockman,… Jahyanai is ook headliner op ons P&V Bomboclat Festival en deze track wordt dus dé zomer en festivalanthem van 2024.

DJ Fasta x Team DAMP – Rich Girl (2024 Edit)

8. Ben je bezig met een nieuwe track / muzikale (of andere) projecten?
Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

– Er zijn heel wat projecten lopende. In Jamaica werkten we aan tracks met sterren als Charly Black (oa Party Animal), Busy Signal (oa Bumaye) en T.O.K.  (oa Money 2 Burn). We kunnen niet wachten om deze af te werken en uit t brengen.  Op vlak van evenementen blijven we volop doorwerken, deze zomer hosten we met Team DAMP & Friends podia op Ostend Beach, Polé Polé, Campo Solar, Tomorrowland & natuurlijk P&V Bomboclat Festival.

9. Wat zijn jouw doelen? Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

– Ons doel is vooral blijven verder doen wat we nu doen. Onze discografie uitbreiden met leuke artiesten en vrienden. Op toffe festivals in binnen- en buitenland spelen en af en toe naar Jamaica reizen. En natuurlijk kwalitatieve evenementen die mensen samenbrengen op poten blijven zetten.

10. Welke tips & tricks wil jij meedelen aan beginnende artiesten?

– Werk aan projecten waar je plezier en voldoening uit haalt, probeer geen externe doelen na te streven ten koste van je eigen creativiteit. Geloof in de weg die je kiest en hou vol, the future is yours.

Jahyanai in zijn blote borstkast met zijn handen houdt hij zijn ketting vast.

Bron : Jahyanai

Portrait van DJ Fasta

Bron : DJ Fasta

portrait foto van het DJ Duo Team DAMP

Bron : Team DAMP

Team DAMP te werk tijdens een feest

Bron : Team DAMP

De cover van Gyal Go Down Low bestaan uit vector vereenvoudigde foto's van Jahyanai, DJ Fasta & Teamp Damp in the kleuren fuchsia, munt groen, donker oranje en licht oranje

Jahyanai x DJ Fasta x Team DAMP – Gyal Go Down Low (EP Cover)

Wie graag op de hoogte wil blijven, volg de artiesten op
Team DAMP Instagram / Spotify / Youtube / Facebook / Soundcloud
Jahyanai Instagram / Spotify / Youtube
DJ Fasta Instagram / Spotify / Youtube

Publicatiedatum : 31 mei 2024