ONCE1X
Artiest van het Weekend (week 49)

1. Wie is ONCE1X?

Namzoya Abdulwahid, beter bekent als Once1x is afkomstig uit Ghana en opgegroeid op het Kiel. Hij begon met muziek door de vrienden waar hij regelmatig het podium mee deelde. Je zou hem ook kunnen kennen van “Be like me” een liedje in samenwerking met Yung Mavu.

Met zijn muziek weet hij altijd het publiek in te palmen en hen een onvergetelijke avond aan te bieden. Dit heeft hij al bewezen in verschillende zalen en clubs zoals Arenberg, Trixx, De shop en nog veel meer!

Once1x baseert zijn muziek op zijn dagdagelijks leven en laat vooral zijn emoties een grote rol spelen. Dit merk je aan zijn teksten.  Zo heeft hij in 2021 een EP uitgebracht genaamd “Uno” dat meer dan 300 000 streams behaalde. Dit zal sowieso niet het enige zijn wat hij uitbrengt. Stay tuned!

2. Wat is het verhaal achter het nummer MAYA?

Wie of wat is Maya? Ze is geen specifiek persoon maar het is een meisje dat in Once1x zijn droom voorkomt. Ze is bloedmooi, maar er zit ook een andere kant achter haar… Maya is een diva die graag haar eisen stelt. In het begin verloopt alles vlekkeloos, maar zolang duurde dat niet. Na een tijdje wordt Once1x helemaal gek van haar en probeert hij zich van haar af te schudden, omdat ze toxic is.

ONCE1X – PUT IT ON ME
UNO (EP)

3. Hoe zou je jezelf omschrijven als artiest?

Ik zie mezelf als een buitenbeentje in deze scène. Dit doet me ook goed voelen, want zo heb ik me heel mijn leven gevoeld.
Ik laat mijn emoties een grote rol spelen in mijn muziek. Zo kan ik me vandaag echt goed voelen, maar morgen echt het tegenovergestelde.
Echt een rollercoaster, maar 9 op 10 heb ik een brede glimlach op mijn gezicht. Ik kan van de kleinste dingen echt gelukkig en blij worden zoals bijvoorbeeld  wanneer ik een vlinder zie of als de mensen rondom mij blij zijn.

4.  Waaruit / van wie haal jij je inspiratie?

Ik haal mijn inspiratie uit mijn dagelijks leven en door de dingen die ik dagelijks meemaak. Er gebeuren zoveel dingen in mijn hoofd, waar ik zeker van ben dat niemand 1 dag in mijn hoofd zou overleven.

5. Wie is jouw voorbeeld in deze scene?

Ik heb niet echt een voorbeeld. Ik ben mijn eigen voorbeeld the once van 2 jaar geleden is niet de once van nu! Ik blijf stappen zetten en  zo verbaas ik soms mezelf. Ik kan wel met veel artiesten uit de scène relaten, want voor ons is het niet altijd zo makkelijk geweest.

6. Hoe is deze muzikale passie ontstaan?

Mijn passie voor muziek was er altijd al. Ik ben Ghanees en daar ook geboren. Het zit gewoon in mijn genen. Ook al heb ik niet altijd gedacht om een artiest te worden. Michael Jackson heeft een grote invloed op mij gehad. Door hem heb ik denk ik toch wel mijn liefde voor muziek gevonden.

7. Hoe heeft jouw omgeving bijgedragen tot jouw succes? En hoe heb jij jezelf succesvol gemaakt?

Mijn omgeving heeft een grote rol gehad in mijn muziek carrière. Door mensen zoals Kembo, Freddie konings, …
Zij waren eigenlijk mijn mentoren in mijn carrière van hun heb ik super veel geleerd. Maar ook omdat ik altijd mijn eigen saus gehouden en gebruikt heb, naast mijn vrienden die in mij gelooft hebben. Hierdoor kan ik altijd blijven groeien waarvoor ik ook dankbaar ben.

ONCE1X – MAYA

8. Heb je een muzikale opleiding gevolgd? Zo ja welke? Zo nee, welke andere opleiding heb je gevolgd + hoe heb jij je verdiept in de muziekwereld?

Ik heb nooit een muzikale opleiding gevolgd. Ik weet wel dat ik altijd op school tijdens muzikale lessen altijd heel hard opviel alsof het gewoon in mij zat. Alles heb ik zelf geleerd door te kijken, luisteren en uit te proberen.

9. Welke muzikale projecten heb je al gelanceerd?

Voorlopig enkel mijn EP en nu Maya, maar ik ben er zeker van dat ik nog maar net gestart ben. Er komt echt nog veel aan waar ik enorm voor gehyped ben.

10. Ben je bezig met een nieuwe track / muzikale (of andere) projecten? Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

Heel soon. Volgend jaar is het de bedoeling dat ik overal te zien en gehoord wordt.

11. Wat zijn jouw doelen? Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Mijn doel is om een vaste waarde te worden in Belgische/Nederlandse muziekscene.

12. Welke tips & tricks wil jij meedelen aan beginnende artiesten?

Blijf in jezelf geloven. Niemand anders zal en kan het voor jou doen, maar alleen jezelf. Je bezit de nodige skills om wat je wilt te behalen

Once1x’s nummer Maya

Wie graag op de hoogte wil blijven, kan de artiest op instagram / spotify / youtube volgen,
daarop geeft hij zijn fans vaak een voorproefje.

Drarrieville Entertainment youtube