Jhilani Wijsman

ARTIEST VAN HET WEEKEND (week 9)

Oprechte emoties vertalen naar Laidback songs een Nederpopsound waar Soul een grote rol speelt.
Jhilani weet hoe hij, verzegeld met zijn gitaar, zijn publiek moet raken. Zijn inspiratie komt door muzikanten als Bill Withers, Craig David, Ric Hassani en Ed Sheeran. De Hagenees werd sinds 2015 op verschillende podia en festivals te zien.
Ook nam Jhilani deel aan solotour van Alain Clark. Sindsdien is de 37 jarige muzikant klaar om in heel de BENELUX zijn geluid te laten horen.

BEHIND THE LYRICS “van mij”:

“Soms moet je vechten voor wat je hebt verloren of het nou goed of slecht uitpakt, maar own it”

1. Hoe zou je jezelf omschrijven als artiest?

– Ik zou mij zelf omschrijven als een robuust uitziende artiest die comfortabel, vertrouwd en er zelfverzekerd uitziet maar tegelijkertijd erg kwetsbaar. Ik kan en mag dichtbij mensen komen doormiddel van mijn teksten en m’n sound. Ik kan mensen raken.

2.  Waaruit / van wie haal jij je inspiratie?

– Ik haal mijn inspiratie uit m’n werk (Maatschappelijk werker) maar ook vooral uit mijn omgeving zoals vrienden, familie en uit mooie en minder mooie liefdesrelaties. Ook haal ik mijn kracht uit muziek en helpt het maken van muziek mij door vervelende periodes bijvoorbeeld vanwege mijn Chronische sikkelcelziekte en Reuma.

3. Wie is jouw voorbeeld in deze scene?

– Mijn voorbeeld blijft Bob Marley. Hij is puur, muzikaal en handelt uit liefde. Hij is altijd dicht bij zichzelf gebleven.

4. Hoe is deze muzikale passie ontstaan?

– Mijn passie is ontstaan door mijn ouders die vroeger elke zondagochtend alle soorten muziek draaiden. Zodoende hebben ze mij kennis hebben laten maken met de diverse soorten muziek.

5. Hoe heeft jouw omgeving bijgedragen tot jouw succes?
En hoe heb jij jezelf succesvol gemaakt?

– Mijn familie geloofd heel erg in mijn muzikaliteit en de reis die ik maak. Dat heeft mij erg staande gehouden en nog steeds.

Ik ben altijd doorgegaan (en nog steeds) met het maken van muziek. Soms op een laag pitje en soms erg hoog. Ik heb vertrouwen in mezelf en in mijn doelen en ga deze zeker behalen.

6. Heb je een muzikale opleiding gevolgd? Zo ja welke?
Zo nee, welke andere opleiding heb je gevolgd + hoe heb jij je verdiept in de muziekwereld?

– Ik ben maatschappelijk werker van beroep. Ik heb nooit een opleiding gevolgd voor muziek. Ik heb 10 jaar geleden onder contract gestaan bij een platenlabel en daar heb ik kennis mogen met de muziekwereld. Daarnaast heb ik ook aan een aantal talentenjachten meegedaan NL/BE.

7. Welke muzikale projecten heb je al gelanceerd?

– Ik heb 12 nummers uitgebracht in 10 jaar tijd en daarnaast schrijf ik ook voor andere artiesten. Deze nummers zullen dit jaar en de aankomende jaren ook uitgebracht worden.

8. Ben je bezig met een nieuwe track / muzikale (of andere) projecten?
Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

– Er staan veel nummers klaar, eind dit jaar wil ik mijn Album eindelijk lanceren. Het zijn eigen producties maar ook nummers die ik heb mogen schrijven voor andere artiesten.

Mijn eerst volgende single is voor 29 maart en in april komt er een (2step/ garage) remix uit van een nummer die ik heb onlangs heb uitgebracht. Verder mag ik niet veel verklappen.

9. Wat zijn jouw doelen? Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

– Ik vind dat Nederlandstalige muziek toe is aan een nieuwe sound. En ik wil dat mijn soulful sound een toevoeging kan hebben op de muziekmarkt van Nederland & België. Artiesten waarderen mijn teksten en de markt is overzichtelijk. Ik wil hierin groot worden zodat een ieder mijn muziek mag “gebruiken” in goede en slechte tijden. Over 5 jaar schrijf ik voor verschillende artiesten en treed ik op in volle theaters/ poppodia in Nederland en België..

10. Welke tips & tricks wil jij meedelen aan beginnende artiesten?

– Blijf dicht bij jezelf, bepaal je eigen tempo en wijk niet af van je droom. Vroeg of laat kom je er toch wel.

Bron : Jhilani Wijsman

Bron : Jhilani Wijsman

Bron : Jhilani Wijsman

Jhilani Wijsman – Wijsman (EP Cover)

Wie graag op de hoogte wil blijven, volg de artiest
op Instagram / Spotify / Youtube volgen.

Publicatiedatum : 1 maart 2024