ANTHONY HOPKINS BRENGT HULDE AAN CHADWICK BOSEMAN NA OSCARWINST 

Beide mannen waren genomineerd in de Oscar-categorie voor beste mannelijke acteur, maar de “Silence of the Lambs”-acteur verraste met een tweede overwinning in zijn hele oeuvre. Hij won de prijs voor zijn acteerprestatie in de veelgeprezen film “The Father” en versloeg daarmee Riz Ahmed, Steven Yeun, Gary Oldman en wijlen Chadwick Boseman.

De 83-jarige acteur vierde zijn overwinning met een instagramvideo waarin hij zijn fans, familie en iedereen die het afgelopen jaar in hem geloofde, bedankte. Hij had zo’n erkenning op zijn leeftijd niet verwacht en voelde zich dankbaar. Hij sloot de video af met een eerbetoon aan Chadwick en zijn gevierde carrière en leven dat veel te vroeg tot een einde kwam.

Boseman’s laatste film Ma Rainey’s Black Bottom kreeg veel lof en talrijke prijzen tijdens het afgelopen filmseizoen. Chadwick speelde een hoofdrol in wat een uitmuntende prestatie was van de acteur. De acteur vocht jaren lang tegen kanker, maar was toch in staat om pareltjes als Black Panther af te leveren en dat is een prestatie op zich en meer kostbaar dan een Oscar.