AFU SENSI

ARTIEST VAN HET WEEKEND (week 47)

Afu Sensi

1. Hoe zou je jezelf omschrijven als artiest?

– Afu Sensi is een Nederlandstalige rap artiest met Caribische roots. Zijn muziek laat zich kenmerken door de aanwezigheid van de typische Caribische sound, die doorklinkt in alle aspecten van zijn producties. Afu Sensi is een talentvolle artiest die garant staat voor een avond vol plezier, dansen en genieten van het leven.

2.  Waaruit / van wie haal jij je inspiratie?

– Mijn leven/ervaringen/vrouwen, Ik ben een vader van 2 prachtige dochters. De liefde en de motivatie om de top te bereiken.

3. Wie is jouw voorbeeld in deze scene?

Kalash.

4. Hoe is deze muzikale passie ontstaan?

– Al sinds jonge leeftijd speelde ik muziekinstrumenten en was er hip hop en dancehall en caribische muziek te horen in huis en bij verjaardagen en andere culturele evenementen.

Afu Sensi – Pull Up

5. Hoe heeft jouw omgeving bijgedragen tot jouw succes?
En hoe heb jij jezelf succesvol gemaakt?

– Ik krijg veel steun van mijn gezin, familie en vrienden. Zij zijn de eerste aan wie ik mijn liedjes aan laat horen. Het zijn zij die kritisch kunnen zijn. Daarnaast heb ik een goede studio producer. Elk nummer dat ik maak, bezie ik als een succes omdat er zoveel verschillende mensen bij een project betrokken zijn. Het is altijd weer een succes als het nummer helemaal af is. Afgelopen najaar heb ik in Nederland een tour gedaan die succesvol is afgerond.

6. Heb je een muzikale opleiding gevolgd? Zo ja welke?
Zo nee, welke andere opleiding heb je gevolgd + hoe heb jij je verdiept in de muziekwereld?

– Ik heb mijn HBO diploma Media & Entertainment Management gehaald en heb ik een stage gelopen bij Top Notch. Daar heb ik van alles geleerd over wat er bij de muziek komt kijken. Los van het muziek maken zelf en in het algemeen is het een zeer inspirerende plek geweest om er te zijn als muzikant en fan van de scene.  Ik heb mijzelf daarnaast ook op een autodidactische manier verdiept in de muziekwereld en gewoon door naar buiten te gaan.

7. Welke muzikale projecten heb je al gelanceerd?

– Ik bracht de volgende projecten uit Koti Odo (2011), Switi Orsyada (2014), Mi ne spang (2018), Juwelen (2023), Pull Up (2023) en sinds kort Overal (2023).

8. Ben je bezig met een nieuwe track / muzikale (of andere) projecten?
Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

– Op 24 november 2023 bracht ik mijn nieuwste uit in samenwerking met mijn dochter Imaya (4 jaar).
De volgende track die uit komt is Moni op 05/01/2024.

Afu Sensi – Overal

9. Wat zijn jouw doelen? Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

– “Over 5 jaar zie ik mezelf als een gevestigde en gerespecteerde artiest in de muziekindustrie. Mijn doelen zijn om mijn artistieke visie verder te ontwikkelen, samen te werken met getalenteerde muzikanten en producenten, en een groter publiek te bereiken met mijn muziek. Ik streef ernaar om mijn creativiteit en vakmanschap voortdurend te verbeteren, zodat ik muziek kan maken die mensen raakt en inspireert. Ik wil optreden op grote podia en festivals, en ik hoop dat mijn muziek mensen over de hele wereld bereikt en een positieve impact heeft.

Daarnaast heb ik de ambitie om samen te werken met andere kunstenaars en genres te verkennen om zo mijn artistieke horizon te verbreden. Ik geloof dat samenwerking en inspiratie van anderen essentieel zijn voor de groei en ontwikkeling van een artiest. Ik ben me ervan bewust dat de muziekindustrie veel uitdagingen met zich meebrengt, maar ik ben vastbesloten om hard te werken, mezelf voortdurend uit te dagen en mijn passie voor muziek nooit op te geven. Ik ben ervan overtuigd dat met toewijding, doorzettingsvermogen en een positieve instelling, ik mijn doelen kan bereiken en succesvol kan zijn als artiest.” In het kader van durf te dromen zou ik in de toekomst graag samen willen werken met artiesten als COELY, SHAY, DAMSO, KALASH, DYSTINCT en LEAUX REESE.

Afu Sensi – Pull Up (Cover)

Wie graag op de hoogte wil blijven, kan de artiest
op Instagram / Spotify / Youtube volgen.

Publicatiedatum : 24 november 2023

10. Welke tips & tricks wil jij meedelen aan beginnende artiesten?

– Geloof in jezelf, blijf positief, blijf consistent en probeer jezelf zoveel mogelijk te laten zien en te laten horen. Maak zoveel mogelijk plezier, werk samen en probeer zoveel mogelijk te leren van andere artiesten en producers. En als laatste tip wees ondernemen. Je talent is ook je bedrijf!